ARKANCE, een dochteronderneming van de GROUP MONNOYEUR, een snelgroeiende Europese leider op het gebied van digitale transformatie in de bouw en de industrie, kondigt de overname aan van AGACAD, een in Litouwen gevestigde uitgever van BIM-oplossingen, waarvan de software wordt gebruikt door 13 000 professionals in 130 landen.

ARKANCE integreerde AGACAD via een transactie die de tiende overname vormt in minder dan 24 maanden. Het is weer een toonaangevend bedrijf op het gebied van CAD- en BIM-technologieën dat toetreedt tot het Europese universum van ARKANCE.

"AGACAD ontwikkelde een hele reeks innovatieve software - die wereldwijd wordt verspreid - waarmee professionals in de bouw de workflow tussen ontwerp en productie kunnen automatiseren. Wij zijn verheugd dat onze klanten kunnen profiteren van AGACAD's expertise en portfolio van oplossingen om hen te helpen bij hun digitale transitie. Binnen ARKANCE versterkt AGACAD de reeds bestaande ontwikkelingsteams in heel Europa en zal het kunnen steunen op het ARKANCE SYSTEMS netwerk dat wij de laatste jaren hebben opgebouwd om onze oplossingen verder te promoten en te verdelen." aldus Grégoire ARRANZ, CEO van ARKANCE.

"De toetreding tot de ARKANCE-groep geeft ons extra middelen in onze ambitie om te bouwen aan de toekomst van AEC (Architecture, Engineering & Construction). Onze huidige klanten, voornamelijk kleine en middelgrote ondernemingen in de architectuur-, engineering- en bouwsector, vertrouwen op onze expertise om hun concurrentievermogen te vergroten. Dit zal ons ook meer zichtbaarheid geven om onze BIM-oplossingen in te zetten bij grote internationale AEC- en productiebedrijven", zegt Donatas AKSOMITAS, CEO van AGACAD. "ARKANCE kan rekenen op een ruime ervaring, een groot Europees netwerk en heeft sterke ambities waaraan AGACAD een aanzienlijke toegevoegde waarde kan leveren", voegt hij eraan toe.

AGACAD, dat 30 jaar geleden werd opgericht, is altijd een pionier geweest van nieuwe technologieën op het gebied van de bouw. In dit kader en in samenwerking met BIM-experts ontwikkelde dit bedrijf het grootste aanbod aan Autodesk Revit expert tools ter wereld. In 2018 benoemde Autodesk AGACAD als een van zijn beste "AEC Industry Partners" - referentiepartners die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van oplossingen die de functionaliteiten van zijn software verrijken.

De CEO van AGACAD benadrukt dat het bedrijf zich zal richten op het behoud van de ondernemersgeest die sinds de oprichting tot zijn DNA heeft behoord, ter ondersteuning van de missie die het sindsdien onophoudelijk heeft nagestreefd, "Bouwen met AEC professionals, het BIM van morgen". "Wij zullen nauw blijven samenwerken met geavanceerde gebruikers om oplossingen te creëren die de productiviteit van de bouwwereld zullen verbeteren en die het grootste aantal mensen ten goede zullen komen".

AGACAD zal zijn klanten in Litouwen en daarbuiten rechtstreeks blijven bedienen, met behoud van hetzelfde niveau van toewijding in termen van ondersteuning en diensten, die de basis vormen van vertrouwensrelaties die op lange termijn worden opgebouwd," benadrukt Donatas AKSOMITAS. Het bedrijf is ook van plan te blijven samenwerken met zijn huidige partners, agenten en wederverkopers.

Gerelateerde artikels

Upskilling - Zes tips voor de industrie van de toekomst

Denkt u dat morgen een robot voor u kan werken? Voor de industriële sector ligt het antwoord niet zo voor de hand, aangezien de studies over de toekomst van de sector verdeeld zijn. Upskilling, of het vergroten van de vaardigheden van werknemers, zou wel eens de beslissende factor kunnen zijn.

Vijf innovatieve trends in de bouwtechnologie in 2021

Omwille van de pandemie neemt de druk toe om manieren te creëren waarop mensen ruimtes virtueel kunnen ervaren en begrijpen om zo veilig afstanden te kunnen bewaren. Het intuïtiever delen van gegevens staat ook bovenaan het lijstje voor innovaties in 2021.

Drie manieren om de mindset te veranderen voor BIM

Is het faalangst, angst voor verandering of angst voor kritiek van anderen? Deze drie factoren zitten ingebeiteld in het menselijke brein en zorgen voor conformisme. Wanneer architecten en designers echter verandering en innovatie omarmen, zijn ze in staat om geweldige dingen te bereiken.

Zes trends in de commerciële bouwindustrie

Is een trend echt een trend als het jaar na jaar wordt herhaald? In de commerciële bouwwereld wel, want deze competitieve industrie is vaak resistent tegen snelle ontwikkelingen. Voor zowel bouwheren als opdrachtgevers blijft innovatie een risicovolle onderneming.

Innovatieve engineering voor het Lakhta Center in Rusland

Wanneer het gaat over ontwerp van wolkenkrabbers, worden ingenieurs vaak gevraagd om het ‘onmogelijke’ te bouwen. De bouw van het Russische Lakhta Center vereiste het summum van creatieve ingenieurs om de architectonische en ecologische uitdagingen van grootsheid te overwinnen.