CommScope is een Amerikaanse holding met zo’n 55 productie- en distributiesites wereldwijd. Hun Leuvense vestiging legt zich vandaag nog steeds toe op technologie voor kopernetwerken. Begin 2023 sluit deze productie-afdeling, waarna CommScope zich volledig zal toeleggen op glasvezelnetwerken. Arkance Systems is evenwel al een jarenlange partner en betekende voor CommScope heel veel op vlak van programmatie en consultancy.

PowerMill en FeatureCAM als katalysator voor efficiënte productie

Gedurende vijftien jaar werken ze bij CommScope al met PowerMill voor de ontwikkeling van complexere machine-werkstukken en matrijzen. Een vijftal jaar geleden namen ze FeatureCAM mee op in hun productieproces. Met deze vernieuwende en intelligente software kunnen ze sneller aan het werk voor minder complexe machine-onderdelen, mede dankzij de begeleiding en expertise van Arkance Systems.

Via de juiste opleidingen en ondersteuning van Arkance Systems verhoogden ze bovendien de kwaliteit en efficiëntie van hun werkzaamheden. Dankzij de ingebruikname van de door Arkance Systems ontwikkelde postprocessoren, verloopt de productie met PowerMill & FeatureCAM op de best mogelijke manier. Inmiddels is dit project enkele jaren afgerond en nog steeds volgt CommScope deze werkmethodiek, op maat aangeleverd door Arkance Systems.

Bart Waegemans: “Toen ik jaren geleden voor het eerst een opleiding PowerMill volgde, ging een compleet nieuwe wereld voor mij open. Op gebied van programmatie hebben we vanaf dan grote stappen gezet. Omdat we meestal 2D en 2,5D programmeren, integreerden we een vijftal jaar terug ook FeatureCAM. Dit was een enorme evolutie op vlak van snel programmeren. De CAM-experten van Arkance Systems stonden ons altijd bij, zowel qua oplossen van problemen als bij de jaarlijkse upgradetrainingen.”

MEER INFORMATIE

CommScope Connectivity Belgium BVBA – Diestsesteenweg 692 – 3010 Kessel-Lo

T: +32 16 35 17 39

bart.waegemans@commscope.comhttps://www.commscope.com/

Gerelateerde artikels