Technisch tekenen was vroeger een vrij saaie, maar zeker ook zware klus. Vandaar de nood aan een tekensoftware. AutoCAD werd uitgebracht in 1982 en in 1994 bestonden er wereldwijd al maar liefst 750 trainingscentra voor deze ingenieuze tool.

Vroeger vereiste technisch tekenen potloden, vlakgommen, linialen en vooral... veel tijd. Architecten, elektrotechnici en andere tekenaars klikken tegenwoordig voornamelijk op hun muis. Maar de échte liefde van het technische tekenen ontstond aan de tekentafel.

We nemen u hieronder eventjes terug mee naar 'de goeie ouwe tijd' vóór AutoCAD.

Bron: Vintage.es

Gerelateerde artikels

Upskilling - Zes tips voor de industrie van de toekomst

Denkt u dat morgen een robot voor u kan werken? Voor de industriële sector ligt het antwoord niet zo voor de hand, aangezien de studies over de toekomst van de sector verdeeld zijn. Upskilling, of het vergroten van de vaardigheden van werknemers, zou wel eens de beslissende factor kunnen zijn.

Vijf innovatieve trends in de bouwtechnologie in 2021

Omwille van de pandemie neemt de druk toe om manieren te creëren waarop mensen ruimtes virtueel kunnen ervaren en begrijpen om zo veilig afstanden te kunnen bewaren. Het intuïtiever delen van gegevens staat ook bovenaan het lijstje voor innovaties in 2021.

Drie manieren om de mindset te veranderen voor BIM

Is het faalangst, angst voor verandering of angst voor kritiek van anderen? Deze drie factoren zitten ingebeiteld in het menselijke brein en zorgen voor conformisme. Wanneer architecten en designers echter verandering en innovatie omarmen, zijn ze in staat om geweldige dingen te bereiken.

Zes trends in de commerciële bouwindustrie

Is een trend echt een trend als het jaar na jaar wordt herhaald? In de commerciële bouwwereld wel, want deze competitieve industrie is vaak resistent tegen snelle ontwikkelingen. Voor zowel bouwheren als opdrachtgevers blijft innovatie een risicovolle onderneming.

Innovatieve engineering voor het Lakhta Center in Rusland

Wanneer het gaat over ontwerp van wolkenkrabbers, worden ingenieurs vaak gevraagd om het ‘onmogelijke’ te bouwen. De bouw van het Russische Lakhta Center vereiste het summum van creatieve ingenieurs om de architectonische en ecologische uitdagingen van grootsheid te overwinnen.