Het Internet of Things (IoT) is letterlijk wat het omschrijft. Het verwijst naar het netwerk van apparaten die met internet zijn verbonden en die gegevens kunnen verzamelen en uitwisselen. Een nieuwe ‘Future of Making Things’, waarbij elk gebouwd object of product wordt voorzien van sensoren die informatie opnieuw kunnen invoeren in het ontwerpproces.

Wanneer (slimme) producten verbonden zijn met de Cloud, stellen ze fabrikanten in staat om eerder ‘onzichtbare gegevens’ van externe producten vast te leggen, te analyseren, te controleren en te beheren. Met een IoT-cloudservice kunnen fabrikanten de waarde van hun producten ontsluiten en er omzet mee verdienen via innovatieve nieuwe diensten en opportuniteiten.

Als één van de allerlaatste industrieën om te digitaliseren heeft de bouwindustrie nog veel te winnen wanneer ze nieuwe technologieën omarmt.

In het filmpje hieronder legt Allison Scott, hoofd van Construction Integrated Marketing van Autodesk, uit waarom de toekomst van IoT-toepassingen in de bouw zo veelbelovend is voor de voordelen op het werkterrein, van verbeterde veiligheid tot betere zichtbaarheid.

Gerelateerde artikels

Upskilling - Zes tips voor de industrie van de toekomst

Denkt u dat morgen een robot voor u kan werken? Voor de industriële sector ligt het antwoord niet zo voor de hand, aangezien de studies over de toekomst van de sector verdeeld zijn. Upskilling, of het vergroten van de vaardigheden van werknemers, zou wel eens de beslissende factor kunnen zijn.

Vijf innovatieve trends in de bouwtechnologie in 2021

Omwille van de pandemie neemt de druk toe om manieren te creëren waarop mensen ruimtes virtueel kunnen ervaren en begrijpen om zo veilig afstanden te kunnen bewaren. Het intuïtiever delen van gegevens staat ook bovenaan het lijstje voor innovaties in 2021.

Drie manieren om de mindset te veranderen voor BIM

Is het faalangst, angst voor verandering of angst voor kritiek van anderen? Deze drie factoren zitten ingebeiteld in het menselijke brein en zorgen voor conformisme. Wanneer architecten en designers echter verandering en innovatie omarmen, zijn ze in staat om geweldige dingen te bereiken.

Zes trends in de commerciële bouwindustrie

Is een trend echt een trend als het jaar na jaar wordt herhaald? In de commerciële bouwwereld wel, want deze competitieve industrie is vaak resistent tegen snelle ontwikkelingen. Voor zowel bouwheren als opdrachtgevers blijft innovatie een risicovolle onderneming.