Knoppen boven blog
  • Toon alles
  • Gebouw en architectuur (16)
  • Maakindustrie (7)
  • Infrastructuur (7)

Upskilling - Zes tips voor de industrie van de toekomst

Denkt u dat morgen een robot voor u kan werken? Voor de industriële sector ligt het antwoord niet zo voor de hand, aangezien de studies over de toekomst van de sector verdeeld zijn. Upskilling, of het vergroten van de vaardigheden van werknemers, zou wel eens de beslissende factor kunnen zijn.

Vijf innovatieve trends in de bouwtechnologie in 2021

Omwille van de pandemie neemt de druk toe om manieren te creëren waarop mensen ruimtes virtueel kunnen ervaren en begrijpen om zo veilig afstanden te kunnen bewaren. Het intuïtiever delen van gegevens staat ook bovenaan het lijstje voor innovaties in 2021.

Drie manieren om de mindset te veranderen voor BIM

Is het faalangst, angst voor verandering of angst voor kritiek van anderen? Deze drie factoren zitten ingebeiteld in het menselijke brein en zorgen voor conformisme. Wanneer architecten en designers echter verandering en innovatie omarmen, zijn ze in staat om geweldige dingen te bereiken.

Zes trends in de commerciële bouwindustrie

Is een trend echt een trend als het jaar na jaar wordt herhaald? In de commerciële bouwwereld wel, want deze competitieve industrie is vaak resistent tegen snelle ontwikkelingen. Voor zowel bouwheren als opdrachtgevers blijft innovatie een risicovolle onderneming.

Innovatieve engineering voor het Lakhta Center in Rusland

Wanneer het gaat over ontwerp van wolkenkrabbers, worden ingenieurs vaak gevraagd om het ‘onmogelijke’ te bouwen. De bouw van het Russische Lakhta Center vereiste het summum van creatieve ingenieurs om de architectonische en ecologische uitdagingen van grootsheid te overwinnen.

Worden huizen in de toekomst gebouwd in een fabriek?

Nu onze wereldbevolking de tien miljard zal bereiken in 2050, wordt de 'crisis' omtrent huisvesting alleen maar erger. Factory_OS, een innovatief bouwbedrijf uit California, hoopt dit probleem aan te pakken door meergezinswoningen te produceren... in een fabriek.

Internet of Things verbetert de efficiëntie op bouwwerven

Als één van de allerlaatste industrieën om te digitaliseren heeft de bouwindustrie nog veel te winnen wanneer ze nieuwe technologieën omarmt. Daarom is de toekomst van IoT-toepassingen in de bouw zo veelbelovend voor de voordelen op het werkterrein, van verbeterde veiligheid tot betere zichtbaarheid.

Is Generative Design een revolutie of een stijlbreuk?

Als ontwerper of ingenieur hoorde u wel al van 'Generative Design'. Misschien bent u hierover enthousiast of eerder sceptisch. Zal het de weg uitstippelen voor een nieuwe 'Future of Making Things'? Of zal kunstmatige intelligentie op termijn de wereld overnemen om de heerser van de mensheid te worden?