Novapoint Infrastructure Design Suite

De Novapoint Infrastructure Design Suite (IDS) van Trimble is een BIM-softwarepakket voor infrastructuurprojecten dat een set van multidisciplinaire tools voor alle fasen van het projectontwerp combineert.

 • Lineaire projecten
 • Weg- en luchthaveninfrastructuur
 • Projecten voor waterwegen en zeekanalen

BIM Infra Academy

Zet u ook de stap in de wereld van BIM Infra?

BIM Infra Academy

Zet u ook de stap in de wereld van BIM Infra?

De tools van de Novapoint Infrastructure Design Suite

Novapoint Terrain

Novapoint Terrain is een module waarmee u de modellering van bestaand terrein beheert en grondverzetprojecten (platforms) kunt ontwikkelen.

Hiervoor wordt u bijgestaan door krachtige tools waarmee u gegevens importeert, driehoeksmetingen genereert en volumes, oppervlakken en 3D-objecten berekent volgens uw ontwerpintentie.

Novapoint Road  

Novapoint Road is een ontwerpmodule voor lineaire en wegprojecten. Zo ontwerpt u alle soorten wegen en kruispunten op een optimale manier.

Het omvat gereedschappen voor het ontwerpen van typische profielen met structuren. Het stelt u in staat om zowel 3D-modellen als volumeberekeningen te genereren. U kunt u ook ontwerpcontroles uitvoeren volgens normen zoals buighoeken en zichtbaarheid.

Novapoint Road Marking

Novapoint Road Marking is de module voor het ontwerp van verkeersborden. Het bevat een rijke bibliotheek aan markerings- en symboolsjablonen, kruisingen en fietspaden.

Op basis van een AutoCAD-tekening of via een ander wegenplan in Novapoint kunt u snel en eenvoudig een nauwkeurig wegmarkeringsplan maken.

Novapoint Road Signs

De module Road Signs is gewijd aan het ontwerp en de installatie van verkeersborden. Het bevat bovendien een bibliotheek met verkeersborden uit verschillende landen.

Novapoint Road Signs baseert zich op modellen en objecten die via andere Novapoint-modules zijn ontworpen.

Novapoint Bridge

Novapoint Bridge Design is een specifieke module voor het ontwerpen van bruggen en viaducten. Het bevat geometrische modelleringsfuncties, maar ook hulpmiddelen om planaanzichten en specifieke 3D-modellen te genereren.

Het bevat ook tools voor de berekening en positionering van constructies langs de weg.

Novapoint Water & Sewer

Novapoint Water & Sewer is de module voor het ontwerp van netwerken zoals riolen. Het maakt het mogelijk om rasters te ontwerpen in plattegrond, lengteprofiel en doorsnede. Novapoint Water & Sewer baseert zich op een bibliotheek van standaard of op maat gemaakte 3D-objecten.

Deze module hanteert bovendien alle wettelijke normen.

Novapoint Landscape

Deze Novapoint-module is gewijd aan landschapsarchitectuur en stedenbouw. Het maakt het mogelijk om 2D- en 3D-plattegronden te maken met inbegrip van plantages, straatmeubilair en andere specifieke objecten in een landschap.

Meer info in de overzichtsvideo hieronder:

3 jaar korting

Neem nu een licentie van drie jaar en krijg 10% korting

Meerwaarde door onze persoonlijke begeleiding en opleidingen op maat

Onze Helpdesk staat tot uw dienst voor al uw praktische en technische vragen

Product prijs
Extra opties totaal:
Totale bestelling:

  Opleiding

  Arkance Systems biedt als erkend opleidingscentrum een veelvoud aan opleidingen aan om uw gebruik van onze softwareoplossingen te optimaliseren.  Meer weten?

  Aanvullende diensten

  Ondersteuning via change management, opleidingen, begeleiding van onze technische experts: een reeks diensten om u te helpen gemakkelijk BIM te implementeren. Diensten

Deze oplossingen zijn wellicht ook interessant voor u:

AutoCAD

De 2D CAD-software die 'alles' ontwerpt, inclusief industrie-specifieke toolsets en apps.

ReCap Pro

Reality capture en 3D scanning software voor het maken van intelligente modellen via laserscans en foto's.

  Ontdek de opleidingen van Arkance Systems

  Ga naar ons opleidingsoverzicht