Naarmate de impact van de pandemie groter wordt, moeten bedrijven hun kantoorgebouwen heroverwegen en op zoek gaan naar manieren om de 'social distancing' te bevorderen en hun ventilatie- en luchtstroomsystemen te upgraden. Het doorvoeren van noodzakelijke veranderingen kan voor sommige bedrijven een probleem zijn, maar het is net een héél cruciale taak.

Elvis Garcia, DrPH en docent aan de Harvard Graduate School of Design zegt: "De huidige kantoorruimtes zijn over het algemeen 'onveilige' omgevingen. We hebben het over een afgesloten ruimte met mensen en luchtcirculatie erin, dus daar moeten we mee leren leven, want - laten we onszelf niet voor de gek houden - dit is een virus, maar het is niet het laatste virus waar we mee te maken krijgen. Een van de grootste uitdagingen voor mensen is het organiseren van de 'verkeersstroom' binnen de kantoren.

Een andere belangrijke parameter is de ventilatie en de luchtstroom. Het zou makkelijker zijn om gewoon de ramen te openen en zo de lucht te verversen, maar het is niet zo eenvoudig. Dit moet samengaan met een aantal complexere stelsels zoals luchtzuivering met specifieke filtersystemen. Veel kantoren hebben bovendien niet de mogelijkheid hebben om ramen te openen. Ik denk dat dit een probleem is en dat bedrijven met zo'n kantoorgebouwen dringend hun ventilatiesystemen en luchtstroomsystemen moeten upgraden.

Technologie kan ons helpen om ons aan te passen aan de snel veranderende tijden waarin we leven. En als we ontdekken dat een virus zich op een bepaalde manier verspreidt, dan kunnen we onze technologie heel gemakkelijk aanpassen om oplossingen te produceren die we kunnen gebruiken. Anders moeten we bij nul beginnen. Ik denk dus dat technologie veel kan helpen als we proberen ons heel snel aan te passen aan nieuwe scenario's die komen met nieuwe kennis over het virus.

Ik denk dat dit een kantelpunt is en dat mensen zich realiseren dat de manier waarop we ruimtes bewonen een directe invloed heeft op de gezondheid. Het gaat veel verder dan enkel een virus. Het gaat eerder om hoe we leven en hoe deze technologie ons kan helpen om de manier waarop we bouwen te begrijpen en hoe we de impact van de gebouwde omgeving op onze gezondheid kunnen verminderen."

Bekijk de video om meer te weten te komen over hoe COVID-19 kantoorruimtes een nieuwe vorm kan geven.

Gerelateerde artikels

Upskilling - Zes tips voor de industrie van de toekomst

Denkt u dat morgen een robot voor u kan werken? Voor de industriële sector ligt het antwoord niet zo voor de hand, aangezien de studies over de toekomst van de sector verdeeld zijn. Upskilling, of het vergroten van de vaardigheden van werknemers, zou wel eens de beslissende factor kunnen zijn.

Vijf innovatieve trends in de bouwtechnologie in 2021

Omwille van de pandemie neemt de druk toe om manieren te creëren waarop mensen ruimtes virtueel kunnen ervaren en begrijpen om zo veilig afstanden te kunnen bewaren. Het intuïtiever delen van gegevens staat ook bovenaan het lijstje voor innovaties in 2021.

Drie manieren om de mindset te veranderen voor BIM

Is het faalangst, angst voor verandering of angst voor kritiek van anderen? Deze drie factoren zitten ingebeiteld in het menselijke brein en zorgen voor conformisme. Wanneer architecten en designers echter verandering en innovatie omarmen, zijn ze in staat om geweldige dingen te bereiken.

Zes trends in de commerciële bouwindustrie

Is een trend echt een trend als het jaar na jaar wordt herhaald? In de commerciële bouwwereld wel, want deze competitieve industrie is vaak resistent tegen snelle ontwikkelingen. Voor zowel bouwheren als opdrachtgevers blijft innovatie een risicovolle onderneming.

Innovatieve engineering voor het Lakhta Center in Rusland

Wanneer het gaat over ontwerp van wolkenkrabbers, worden ingenieurs vaak gevraagd om het ‘onmogelijke’ te bouwen. De bouw van het Russische Lakhta Center vereiste het summum van creatieve ingenieurs om de architectonische en ecologische uitdagingen van grootsheid te overwinnen.