Revit 2022 is about you!

Dit is de release waar u op heeft gewacht. Met Revit 2022 hebben we ons gericht op de punten waarop Revit voor u het nuttigst is. Op basis van uw feedback en populaire verzoeken leveren we effectievere workflows van ontwerp tot documentatie, verbeterde interoperabiliteit voor projectteams in alle ontwerpfasen en een reeks verbeteringen in ontwerpproductiviteit die de levenskwaliteit van werken in Revit zullen verhogen.

Uw feedback als basis van de ontwikkeling van nieuwe functies.
Revit 2022 biedt een set functies die de meer dan 8 000 ideeën op Revit Ideas waarmaken. Voor het coördineren van modellen, het communiceren van ontwerpintenties en het documenteren van projecten is dit een supersterke versie van Revit. Revit 2022 is niet uitsluitend gericht op architecten of ingenieurs, maar op de iteratieve manieren waarop u samenwerkt. Daarom volgen hier de belangrijkste gebieden waarop Revit 2022 een impact heeft op uw BIM-processen en ontwerpworkflows.

Revit verbinden met de tools die u elke dag gebruikt.
Wij zorgen ervoor dat uw projectteams kunnen werken met Revit en de softwaretools van hun keuze. Revit is momenteel de enige software die door buildingSMART International is gecertificeerd voor zowel IFC4-architectuur- als bouwkundige export, en Revit 2022 biedt IFC4-export 'out of the box'. Gebruikers vertelden ons dat ze behoefte hebben aan betere ondersteuning voor open standaarden, dus verbeteren we de manier waarop projectteams Revit kunnen gebruiken om te werken op verschillende softwareplatforms, disciplines en in verschillende sectoren. IFC4-exportcertificering voor MEP staat als volgende op de planning.

Er is voor elk wat wils in Revit 2022.
U gebruikt Revit om veel dingen te doen. Verbeteringen waar iedereen van profiteert staan centraal in deze release, maar betere modellering en geïnformeerde ontwerpmogelijkheden springen er ook voor architecten uit. Revit 2022 biedt de mogelijkheid om conische wanden en schuine wandprofielen te bewerken en nieuwe categorieën ter ondersteuning van generieke modellering voor veelgebruikte ontwerpelementen, zoals hardscapes, apparatuur voor voedingsmiddelen en medische diensten, verticale circulatie en nog veel meer. De nieuwste updates voor de Generative Design en Route Analysis tools zorgen voor betere ondersteuning van geometrie en beter geïnformeerde ontwerpbeslissingen.

Ingenieurs van alle rangen zullen profiteren van de verbeterde documentatiehulpmiddelen. Constructeurs zien ook verbeteringen voor staalverbindingen en een groot aantal verbeteringen voor wapeningsstaven, waardoor een brede reeks mogelijkheden verder wordt uitgebreid. MEP-ingenieurs en constructeurs profiteren van upgrades in de planning die het eenvoudiger maken om de ontwerpintentie in Revit te documenteren. De tool Design to Fabrication is verbeterd om een soepelere, consistentere workflow te bieden. De analyse van mechanische systemen is aanzienlijk verbeterd, van de mogelijkheid om energieanalytische modellen in 3D-weergaven te bekijken tot de weergave van gedetailleerde belastings- en dimensioneringsrapporten rechtstreeks in Revit.

Revit wordt aangedreven door de gebruikers.
Deze release weerspiegelt ons streven om naar u te luisteren en hierop te reageren. We horen u op Revit Ideas en op het Revit Forum, in de Preview Community en in Futures Briefings, tijdens onze Inside the Factory-evenementen en op de Autodesk University, en via de vele e-mails, Zoom-gesprekken en gesprekken die ervoor zorgen dat het bouwen aan Revit een van de beste banen ter wereld is. Wij danken u voor de feedback en samenwerking.

Bekijk via onderstaande video wat er nieuw is in Revit 2022 en Revit LT 2022:

Overzicht van de belangrijkste nieuwigheden:

De nieuwste release van Revit-ontwerpsoftware voor gebouwen biedt een betere interoperabiliteit, een efficiëntere en nauwkeurigere documentproductie en komt tegemoet aan de vele door gebruikers gevraagde functies.

Verbeterde interoperabiliteit
Verbind het maken van formulieren met documentatie dankzij de verbeterde interoperabiliteit van Revit voor tools zoals Rhino en FormIt Pro.

Gedeelde parameters in belangrijke schema's
Gebruik gedeelde parameters in belangrijke schema's om de geometrie aan te sturen en de zichtbaarheid van modelelementen binnen Revit-families te regelen.

Verbeterde modellering en detaillering van wapeningsstaal
Modelleer sneller, nauwkeuriger en met meer precisie bij het plaatsen en manipuleren van wapeningselementen.

Conische wanden
Modelleer en wijzig wandprofielen met meer controle voor schuine en taps toelopende wanden.

Native PDF-export
Deel bestanden eenvoudig met de export en batch-export van Revit-aanzichten en sheets naar 2D PDF-bestanden met door de gebruiker gedefinieerde naamgevingsregels.

Verbeterde documentatie-efficiëntie
Verbeteringen in planning en annotatie tools maken het makkelijker om ontwerp intentie vast te leggen en te communiceren.

Dynamo for Revit 2.10
Nieuwste release ondersteunt Python 3, introduceert Node AutoComplete, verbetert de node-prestaties en bevat nieuwe trainingsbronnen.

Generative Design in Revit 2022
Verbeteringen omvatten nieuwe voorbeeldstudies, betere bestandsverwerking en gestroomlijnde tools voor Dynamo. Beschikbaar binnen de AEC Collection.

Revit 2022.1 biedt nog meer BIM-mogelijkheden afgestemd op uw manier van werken.

Met de release van Revit 2022.1 levert Autodesk nog meer mogelijkheden die zijn afgestemd op uw manier van werken. Dit maakt het eenvoudiger om uw BIM-workflows te documenteren. We verbeteren de manier waarop Revit aansluit op producten en projectfasen, waardoor uw productiviteit een boost krijgt, met betere prestaties en zinvolle updates van tijdbesparende tools.

Voer de upgrade vandaag nog uit! Meld u aan bij uw Autodesk-account om de nieuwste versie van Revit te downloaden of vraag uw licentiebeheerder om Revit 2022.1 te implementeren in uw account. Laten we nu beginnen met de leuke dingen!

  • EFFICIËNT DOCUMENTEREN – Verduidelijk de bedoeling van het ontwerp met meer gemak en nauwkeurigheid.
  • VERBINDEN EN SAMENWERKEN – Verbind uw workflows tussen producten en projectfasen.
  • PRODUCTIVITEIT VERBETEREN - Werken met een betere BIM-engine

Extra upgrades in Revit 2022.1 zijn onder meer:

  • Prestatie-upgrades voor het werken met elektrische panelen, circuits en families
  • Prestatieverbeteringen voor complexe schetsselectie
  • Prestatie-upgrades voor modellen met een groot aantal views
  • Verbeteringen voor Split Schedule Across Sheets
  • Automatische vergrendeling voor de Align tool
  • Inzoomen op Fit Work Plane Viewer
  • Extra herschaaldialogen voor Choose Site en Site Settings

Bron: Autodesk Blog

Meer informatie in het filmpje hieronder:

Gerelateerde artikels