Nieuwsitems

How Arkance Systems supports your business continuity while working from home.

 

Coronavirus (COVID-19) affects communities around the world, this is a difficult time for all of us. At Arkance Systems, our priority is the health of our employees, customers and partners. During this crisis, it is also important to us to support your business continuity as we all adjust to these challenging circumstances.

To fully support you while working from home, we have taken some (new) actions:

All face to face meetings and training classes that were planned until April 3rd will be postponed. We will be contacting you shortly to reschedule or propose online meeting/training sessions as an alternative.


IMPORTANT

If you need to activate home use for any product within our portfolio, you can contact us via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. or +32 9 331 77 00 (NL) or +32 81 71 99 60 (FR) to assist you personally.

In addition, our partner Autodesk recently took following commitment:

The purchase of new multi-user subscription plans is extended to August 7, 2020 and their retirement moved to August 7, 2021. Transitioning customers to named user will starting May 7, 2020.

Any more questions? Feel free to contact us via mail or telephone.

 

 

 

COVID-19: informatie en maatregelen

Birgit De Wolf Written by maart 17, 2020 Featured

COVID-19: informatie en maatregelen


Bericht van Arkance Systems Belux

Beste relatie,
 
De coronacrisis heeft ons land getroffen en gisteren ondernam onze regering al enkele ingrijpende maatregelen. Om de continuïteit van onze dienstverlening te blijven garanderen, volgen hieronder enkele mededelingen:

 • Arkance Systems verschuift elke geplande groepsopleiding en private cursus tot en met vrijdag 3 april naar een later tijdstip. We bekijken de mogelijkheid om onze cursussen eventueel online te geven en houden de ingeschreven cursisten hiervan zeker op de hoogte.
   
 • Onze helpdesk blijft bemand en gezien de omstandigheden proberen we de kwaliteit te blijven garanderen. U kunt ons bereiken tijdens de kantooruren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op die manier trachten wij u zo snel en efficiënt mogelijk te assisteren.
   
 • Onze commerciële medewerkers en consultants blijven via e-mail en telefoon bereikbaar. In onderling overleg kunt u beslissen hoe uw afspraken plaatsvinden. Fysieke bijeenkomsten (one on one) blijven mogelijk, maar kunnen eveneens worden vervangen door online afspraken.
   
 • Onze medewerkers krijgen de mogelijkheid om van thuis te werken tot en met vrijdag 3 april, en de fysieke aanwezigheid in onze gebouwen wordt tot een minimum herleid. Iedereen blijft wel bereikbaar via telefoon of e-mail.
   
 • Indien u nog vragen hebt kunt u ons bereiken via +32 9 331 77 00 (Lokeren) en +32 53 78 13 32 (Aalst).

 

Met vriendelijke groeten,

Het Arkance Systems Team

----------------------------------------

Bericht van onze CEO

Beste partner,

Met de COVID-19 epidemie die onze omgeving over de hele wereld treft, zijn we klaar om in de komende dagen, weken en maanden te anticiperen op deze nieuwe situatie die ons allemaal als individu en collectief als bedrijf zal treffen.

In deze buitengewone context is onze eerste prioriteit om alles eraan te doen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Onze dochterondernemingen, waaronder ARKANCE SYSTEMS, voeren vanaf heden maatregelen in voor het gezonde verstand. We hopen dat ze bijdragen aan de bescherming van onze teams maar ook van uw eigen medewerkers. We zullen deze maatregelen dagelijks aanpassen aan veranderende omstandigheden, conform de aanbevelingen van de overheid.

Bovendien mag deze crisis niet onze hele economie op de proef stellen en moeten we de continuïteit van de dienstverlening voor onze gezamenlijke activiteiten verzekeren. We luisteren daarom naar u, via meerdere communicatiekanalen, zodat u uw behoeften met ons kunt delen en ons kunt informeren over de continuïteit van uw activiteiten. In het bericht hierboven gaven we al aan hoe we u tijdens deze periode kunnen ondersteunen, wetende dat de reikwijdte van onze diensten kan evolueren volgens de aankondigingen van de autoriteiten en de situatie ter plaatse.

Zorg goed voor jezelf en je dierbaren.

 

Grégoire Arranz
CEO Arkance

Benjamin Van Daele
COO Arkance Systems

 

 

 

BIM 360

Evy De Backer Written by september 24, 2019 Featured

BIM360 UPDATES

 

Afgelopen maand heeft het BIM 360-team een aantal functies en verbeteringen geleverd om de samenwerking, zichtbaarheid en controle van documenten te verbeteren:


- Documentbeheer
o Activiteitenlogboek op bestandsniveau
o Document Logboek - nu met aangepaste attributen
o Verwijdering instellen


- Beoordeling en opmaak
o Bekijk workflow rapport (individuele beoordeling)
o Nieuwe callout markup tools (tekst met pijl en wolk)


- Bijgewerkte Issues-functie (mogelijkheid tot heropening en andere verbeteringen in bruikbaarheid)


- Andere verbeteringen
o Zoekresultaten in miniatuurweergave (naast de lijstweergave)
o Kopieer en verplaats bestanden die nog steeds worden verwerkt.
o Kopiëren en verplaatsen -

 

Bim 360 Coordination Update:

In BIM 360 Coordination werd er aan clash detection gedaan tussen alle zichten en disciplines. Soms wil men dit kunnen opstellen in eigen sets van werken.

Dankzij de nieuwe Saved views kan men zelf groepen van clash test zichten bouwen. Deze kunnen prive en of public gemaakt worden in het project.

Vanuit de gemaakt view sets kan men een beperkt, zelf gekozen, samengesteld model opstellen.

https://blogs.autodesk.com/bim360-release-notes/wp-content/uploads/sites/127/2019/08/Model-Coordination-Saved-Views.mp4

 

 

 

 
 

 

 

 

NIEUWE BIMiTs Reinforcement Suite voor Revit 2020 + update versie 2019

 

De nieuwe BIMiTs Reinforcement Suite voor Revit 2020 is klaar en versie 2019 is ook geüpdatet.

Nieuwsgierig? Download de verschillende extensies van de suite en ontdek de nieuwigheden:

 

 

 

 1. Download en installeer SOFiSTiK Application Manager (SAM): https://www.dropbox.com/s/gz3vbtbdz037ur8/SOFiSTiK%20Application%20Manager.exe?dl=0
 2. Open SAM, klik op install voor SOFiSTiK Reinforcement detailing 2020 en tenslotte op Next:


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

 

 

 

Dynamo for Civil 3D

Evy De Backer Written by augustus 23, 2019 Featured

Dynamo for Civil 3D - nieuwsbrief 08.2019

 

Dynamo for Autodesk Civil 3D 2020 is sinds enige tijd beschikbaar en kan je downloaden via de Autodesk Desktop app.


Om een beter idee te krijgen van de mogelijkheden, tonen we je graag een voorbeeld.
Uiteraard kan je hiervoor ook een opleiding volgen bij ons!

 

 

 

 

BIM 360 News

Evy De Backer Written by augustus 22, 2019 Featured

BIM 360 News - nieuwsbrief 08.2019

 

1.BIj alle BIM 360-producten is er nieuw gebruikersniveau toegevoegd. Vanaf nu kan je iemand ook enkel Viewer rights geven. Deze persoon kan modellen en plannen controleren zonder deze te kunnen downloaden/editeren. Ook voor dit niveau is een licentie nodig.

 

2.Gebruik van Files in BIM 360 Docs:

  • Revit Files

Revit files kunnen opgeslaan worden als Cloud Model files, deze wijze van werken. Indien men een Revit file omgezet heeft naar een Cloud Model is het niet meer mogelijk van met meerderen tegelijkertijd in dezelfde file te werken.
 • Niet Revit Files: Autocad, ifc, Microsoft Office, ..

Via de desktop connector kan men files dat ingebruik zijn blokkeren. Zodanig dat anderen het tijdelijk niet meer kunnen editeren.

 

 

3. Bim 360 Design:

Je kan nu kiezen of je de Bim 360 Design file wilt plaatsen in het Plan of Project onderdeel van BIM 360 Docs.

 

Indien je opteert om te werken in het Plans onderdeel, dan wordt bij elke publisch automatisch de sheets digitaal beschikbaar gesteld. M.a.w. als de oude workflow; "op het einde van de week van alle aanpassingen pdf maken was?", is dat nu maar even op de "publish knop" drukken.

 

4.BIM 360 Docs:

De nieuwste versie van BIM 360 Document Management levert verbeterde projectmapsjablonen, meer controle over de volgorde en weergave van de kolommen en andere verbeteringen. Ook op het gebied van gebruiksvriendelijkheid zijn een aantal zaken verbeterd.

 

 

 

 

Sofistik

i-Theses et Vianova rejoignent Arkance Systems


Op 25 mei 2018 heeft de groep Monnoyeur alle Autodesk®, LiNear® en SoFiSTik® gerelateerde activiteiten van i-Theses overgenomen (zowel het handelsfonds als het voltallig personeel) en ondergebracht in Arkance Systems BVBA.

Arkance Systems is de nieuwe naam voor de softwaredistributie activiteit van de Groep Monnoyeur waarin eerder dit jaar ook Vianova Systems Benelux werd ondergebracht. Beide teams zijn inmiddels gefusioneerd, wat betekent dat er vandaag meer dan 20 CAD/BIM experten voor u klaar staan!

Wat verandert er concreet? Voor u als klant wijzigt er weinig…

Zelfde medewerkers, zelfde locaties en kantoren, zelfde kwalificatie, zelfde service, zelfde manier van zaken doen…

Enkel de facturatiegegevens zijn veranderd (exacte gegevens kan u verder in dit document terugvinden).

i-Theses BVBA blijft bestaan en zal zich in de toekomst uitsluitend toespitsen op de commercialisatie van het product ‘Floor Office’ en het ontwikkelen van maatsoftware.

Verder zullen i-Theses en Arkance Systems in de toekomst zeer nauw blijven samenwerken. Onder meer voor wat de bestaande apps betreft zoals BIMiTS, TerraBase, AutoTopo,…


Arkance Systems is vandaag in staat om u een compleet BIM-portfolio met bijhorende geavanceerde services aan te bieden.
Onderzoeken van uw BIM noden en deze maximaal invullen, behoren tot de kerntaken van Arkance Systems. Het is ons doel een strategische partner te zijn in het bereiken van uw doelstellingen. Onze kennis wordt iedere dag verrijkt zodat we u het beste professionele BIM advies en vernieuwde oplossingen kunnen bieden. Hierbij streven we naar het hoogste rendement voor u.

Meer weten over Arkance Systems

 

FAQ

Q: Wie is de groep Monnoyeur?
A: De Monnoyeur-groep werd opgericht in 1906 en is marktleider op het gebied van machines en diensten voor de bouwsector. Dit met een jaaromzet van € 1,7 miljard en meer dan 5.000 werknemers wereldwijd. Het vertegenwoordigt 's werelds toonaangevende merken, waaronder CATERPILLAR (sinds 1929), JOHN DEERE (in Roemenië), MITSUBISHI, AUTODESK en TRIMBLE. Het is betrokken bij de meeste grote Franse bouwprojecten, is aanwezig in heel Europa (Polen, Roemenië en België) en in Noord-Afrika. Meer informatie: https://monnoyeur.com/en/homepage-en/  

Q: Waarom heeft i-Theses de Autodesk VAR Divisie overgelaten?
A: Om de toekomst en verdere groei van de i-Theses Autodesk VAR Divisie veilig te stellen, zijn wij ervan overtuigd dat een evolutie van ‘Gold’ naar ‘Platinum’-samenwerking, een vereiste is voor de distributie van Autodesk. Om dit te bereiken, moeten we op Europees niveau denken en hebt u een sterke groep nodig. Met de structuur en kracht van de Monnoyeur-groep samen met de ervaring van Arkance Systems, is de toekomst en het succes verzekerd.

Q: Waarom heeft de groep Monnoyeur de Autodesk VAR Divisie van i-Theses overgenomen?
A: De Groep MONNOYEUR is er sterk van overtuigd dat de uitbereiding van het aanbod bouwsoftware en een team van experts de sleutel is tot een complete oplossing voor bouwmanagement voor onze klanten. Deze acquisitie is opnieuw een belangrijke stap voorwaarts naar onze algemene missie om dé onbetwiste leverancier van geïntegreerde hardware- en software-oplossingen te worden.

Q: Wanneer is de overname effectief?
A: Per 25 mei 2018.

Q: Wat gebeurt er met de bestaande apps zoals BIMiTS, TerraBase, AutoTopo,…?
A: i-Theses staat in voor het onderhoud en verdere ontwikkeling ervan. Arkance Systems is als verdeler verantwoordelijk voor de commercialisatie en technische ondersteuning naar klanten toe.

 
 

 

Sofistik

 SOFiSTiK Infrastructure Extension 2018

Dear Partners and Colleagues,

We are pleased to inform you, that we have released “SOFiSTiK Infrastructure Extension 2018” (SiX) for Autodesk Revit 2018.

The product is available as a Labs version without any costs or licensing.

Using SOFiSTiK Infrastructure Extension (SiX), Revit 3D bridge models can be created out of SOFiSTiK bridge models.
These Revit bridge models consists of elements such as superstructure, piers, tendons and can be enhanced with parapets or railings

 
Installation
: available via SOFiSTiK Application Manager.

Functionalities at a glance

 • Creates profile-families (adaptive components) as a basis for the 3D Model.
 • Extrudes these profile-families along the bridge-axis.
 • Both, the profile-families and the bridge axis can be modified using Revit functionality.
 • Creates grid-lines, section views and symbols at relevant points along the stationing.
 • Creates user defined tendons, parapets or railings.

You can find more information on our website (https://www.sofistik.com/products/bim-cad/infrastructure-extension/), on our SOFiSTiK YouTube Channel (https://www.youtube.com/playlist?list=PLkNZCJG1CDyPJrzjjqOpWakomE1z_Uc4a) or in an Online Documentation (http://www.sofistik.de/documentation/2018/en/infrastructure_extension/)

 

With kind regards,

SOFiSTiK BIM Team

 

archipro

WOENSDAG 20 EN DONDERDAG 21 SEPTEMBER 2017:
 I-THESES OP ARCHIPRO 2017

 

Op 20 en 21 september neem t i-Theses deel aan Archipro, dat doorgaat in het Médiacité-gebouw in

Dit exclusieve topevenement koppelt werk aan ontspanning en biedt de tentoonstellende partners mogelijkheid hun producten en innovaties voor te stellen aanbelangrijke spelers van de bouwsector: architecten, projectontwikkelaars, bedrijven uit de bouwnijverheid, administraties, openbare nutsbedrijven,...

Het doel is een heus kruispunt uit te bouwen waar professionals van de bouw met elkaar in contact kunnen komen om synergieën op te zetten en ideeën en ervaringen uit te wisselen die de basis kunnen vormen voor de innovaties van morgen.

De namiddag is gewijd aan conferenties, gespreksmomenten en de presentatie van innoverende producten en concepten. Een galadiner aangevuld met de nodige topanimatie besluit de dag op een smaakvolle manier.

Het is voor alle genodigden een unieke gelegenheid om de nieuwigheden en specificiteit van elke partner op korte tijd te ontdekken.

Het evenement duurt 2 dagen. Het brengt de gereputeerde tentoonstellende partners samen in een uniek kader dat zich uitstekend leent voor dergelijke activiteiten.


archipro2

 

 

 

 

Meer informatie? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contacteer ons op 09/331 77 00