Digitaal Bouwen met dank aan BIM als bindmiddel


Ontdek hoe Digitaal Bouwen de bouwsector transformeert. Met geavanceerde technieken zoals BIM, parametrisch en generatief ontwerp, en AI-ondersteuning, optimaliseren we elk aspect van het bouwproces. Leer van de praktijkvoorbeelden van 'The Grand' in Nieuwpoort hoe deze technologieën leiden tot efficiëntere projectuitvoering en een foutloze planning

Succesvol Digitaal Bouwen vereist een totale bedrijfsculturele transformatie. BIM speelt een cruciale rol door essentiële data te leveren.

Toch omvat digitaal bouwen meer dan enkel 3D-modellen, BIM-diensten en VR-simulaties.

Met computational design verkennen we gebieden zoals parametrisch ontwerp, generatief ontwerpen, geïntegreerd digitaal engineering, AI-ondersteuning en meer. Ons doel is steeds de optimalisatie van diverse eisen en parameters om een data-gedreven beslissingsondersteunend instrument voor belanghebbenden te creëren. De ware uitdaging ligt in het vaardig vormen, integreren en optimaliseren van ontwerpgegevens met digitale tools. We evolueren van computer-ondersteund naar computer-gestuurd ontwerpen.

We ronden af met praktische toepassingen van Digitaal Bouwen, waarbij teamleden van ‘The Grand’ in Nieuwpoort hun ervaringen delen. Hierbij is het BIM-model niet slechts een visuele lekkernij; het vormt een cruciale stap naar efficiëntere uitvoering en foutloze planning van dit project. Van ontwerp tot calculatie, planning en uitvoering, alles verloopt geïntegreerd binnen één BIM-model.

1 model, 1 team, 1 single source of truth!




Datum & Locatie:

6 mei 2024,
Communicatiecampus
Sint-Denijslaan 485,
9000 Gent.




Demo en workshop

Als BONUS bieden wij als ARKANCE 2 DEMO – WORKSHOPS aan, gegven door onze experten, deze gaan door van 16:30 tot 17:30 op 6 mei

Je kan je gratis registreren door op de bijpassende link te klikken.

Jos Vandamme, C3A an Arkance C3A Userclub
Stroomlijnen van de BIM samenwerking via classificatie en coderingen: praktische werkmethodiek zoals toegepast bij de C3A-userclub. Bedoeling van deze demo is verduidelijken hoe dit momenteel praktisch toegepast wordt in onze Vlaamse regio.

Schrijf u gratis in

Chi Yan Tang, Arkance
Optimaal BIM Databeheer in Revit
, wat zou je ervan vinden als je meer tijd krijgt om creatief na te denken over ontwerpen en minder tijd nodig hebt in het documenteren van jou ontwerp in Autodesk Revit?

Schrijf u gratis in

Heb je problemen bij het inschrijven ? Aarzel niet om ons te contacteren via het volgende e-mailadres: lucas.appelmans@arkance-systems.com


Timetable

17:30 Aankomst en registratie van de deelnemers.

18:30 Introductie Digitaal Bouwen met dank aan BIM als bindmiddel

18:35 Niki Cauberg – Buildwise “Breder BIM-kader als basis voor BIM-processen in bedrijven.” Exploratie van de adoptie van BIM in de bouwsector, benadrukkend dat BIM meer is dan 3D-software; het is een kader voor het gehele bedrijfsproces en bevordert een datagebaseerde samenwerking.

19:00 Partnervideo

19:05 Maaike Berckmoes & Pieter Bieghs – VK architects+engineers “Computational design in de praktijk” Discussie over de rol van parametrisch design en generative design binnen computational design, en de inzet van digitale tools die essentieel zijn voor geïntegreerde digitale engineering en besluitvorming.

19:25 Partnervideo

19:30 Digitaal Bouwen in de praktijk, het team van ‘The Grand’ aan het woord. Gemodereerd door Francis Verstraete (Verstraete.team). Een inleiding tot de renovatie van het historische gebouw ‘The Grand’ in Nieuwpoort, waarbij BIM essentieel is voor de detaillering, kostenraming, en het voorkomen van onvoorziene problemen tijdens de bouw. Dit wordt besproken door verschillende teamleden waaronder Frederik Timmerman, Francis Verstraete, Hans De Neve, Sarah Vansteenbrugge, Henk Pijpaert, en Brecht Vanhoutte.

  • Frederik Timmerman | VDD Project Development “Projectvoorstelling ‘The Grand’ – Achtergrond en intro tot het project.” Vergelijking van traditionele bouwprocessen met de geïntegreerde aanpak in ‘The Grand’.
  • Francis Verstraete | Verstraete.team “Visie op bouw en de aanpak van vandaag” Hoe digitale communicatietechnologieën nog maar net beginnen te integreren in de bouwsector en de noodzaak van een teamgebaseerde benadering.
  • Hans De Neve | Bureau Bouwtechniek “Ontwerpteam vs bouwteam, nut van BIM in een vroege fase” Het belang van een gedegen digitale voorbereiding en BIM-strategie voor het bouwtraject.
  • Sarah Vansteenbrugge | Studiebureau Mouton “Optimalisatie in voortraject aan de hand van een digitaal model.” De strategische keuze voor BIM om de interne en externe efficiëntie te verhogen.
  • Henk Pijpaert | hp engineers en Brecht Vanhoutte | Decat Empowering Places “Het model als onderlinge referentie in een multidisciplinair ontwerpproces.”
  • Toon Declercq | Verstraete.team “Bouwfase in 4D en 5D” Hoe 3D-, 4D- en 5D-modellen bijdragen aan een transparant en geoptimaliseerd bouwproces.
  • Francis Verstraete | Verstraete.team “Conclusies: De integratie van BIM in de dagelijkse bouwpraktijk en het effect op teamwerk en klanttevredenheid.”

20:30 Netwerkmoment Verzorgde walking dinner met genoeg tijd om met vakgenoten, collega’s en nieuwe contacten bij te praten.

Heb je interesse in deze GRATIS inspiratiesessie ?

Schrijf je vandaag nog kosteloos in en geniet van een avond vol inspiratie en netwerk met gelijkstemmende professionals!