Acquisitie C3A | Arkance Systems versterkt positie op de Belgische architectuurmarkt


Op 3 februari 2023 nam Arkance - dochteronderneming van de Group Monnoyeur - C3A over, een vertrouwde partner in de digitalisering van de Architectuurindustrie in België. Het vervolledigt zo zijn portefeuille van oplossingen en versterkt haar leidende positie in de distributie van CAD- en BIM-technologieën in België.

20.02.2023

Partner to build smarter

Deze overname past in de strategie van Arkance om een toonaangevend Europees distributienetwerk op te zetten ter ondersteuning van onze klanten (o.a. bouwbedrijven, architecten- en ontwerpbureaus, infrastructuureigenaren, productiebedrijven en exploitanten van mijnen en steengroeven) op hun digitaliseringsreis.

Door C3A over te nemen, versterkt Arkance haar expertise in België, waar het al eerder verschillende belangrijke spelers in de afgelopen drie jaar: Vianova Systems, i-Theses, Greenock en 4DCAM. Na een overgangsperiode zal C3A ook opereren onder de vlag van Arkance Systems, de Arkance divisie die zich toelegt op de implementatie van CAD, CAM, PD&M en BIM oplossingen.

Netwerk van bouwprofessionals

“We zijn erg enthousiast om het C3A-team in de familie te verwelkomen. Zij zullen onze groep versterken ten voordeel van al onze Europese klanten met hun kennis. De Benelux is een sterke regio in onze strategie, waar we bovendien marktleider zijn”, zegt Gregoire Arranz, CEO van Arkance.

Met C3A is in de afgelopen 36 jaar een netwerk van bouwprofessionals opgebouwd via de C3A-Userclub, die zijn stempel heeft gedrukt op BIM in Vlaanderen. C3A is nu neergestreken bij Arkance Systems om de continuïteit van dit netwerk van bouwprofessionals te waarborgen. De grootste groep bij de C3A-Userclub wordt gevormd door architecten-ontwerpbureaus, die aan het begin staan van de BIM-keten: zij zijn de adviseurs voor de bouwbedrijven en adviseren ook de deelnemende bouwkundige & technische ontwerpbureaus en aannemers aan de investeerder-bouwers. Vandaar ook een logische mogelijke synergie met Arkance Systems AEC klanten voor verdere uitbreiding in de toekomst!

Over C3A

C3A (Computer Assisted Arts Association) is sinds de start van de C3A-activiteiten (vanaf mei 1986) Autodesk partner en levert voor de meeste C3A-Userclub leden ook de Autodesk softwarelicenties. C3A richt zich op de architectuursector, van ontwerp tot uitvoering, specifiek in Vlaanderen. Door deze duidelijke focus op de doelgroep van bouwprofessionals in de Vlaamse regio heeft C3A een uitstekende service in deze nichemarkt. Naast de basissoftware ontwikkelde C3A een werkmethodiek met de bijbehorende sjablonen, bibliotheken en automatismen voor teksten, berekeningen, schetsen, tekeningen en BIM-modellen: de C3A Extensions, beschikbaar via het lidmaatschap van de C3A-Userclub.

https://www.c3a.be/