Arkance Systems CS Configurator voor Autodesk Platform Services


Arkance Systems onwikkelde een CS Configurator, die de kracht van het APS-platform gebruikt om onze klanten te helpen flexibele, nauwkeurige 3D-productconfiguratie aan te bieden

29.10.2021

Autodesk Platform Services (APS) is een cloud-gebaseerd ontwikkelaarsplatform van Autodesk.

Krijg toegang tot ontwerp- en engineeringgegevens in de cloud met het APS-platform. Of je nu processen wil automatiseren, teams en workflows met elkaar wilt verbinden of je gegevens wilt visualiseren – je kunt nu deze toepassingen en nog veel meer creëren met behulp van APS API’s. Het APS-platform biedt API’s en services waarmee je jouw ontwerp- en engineeringgegevens via de cloud kunt benaderen en gebruiken.

Bekijk dit filmpje voor meer informatie:

De uitdaging van Autodesk Platform Services

De toenemende vraag naar klantspecifieke producten betekent een substantiële verschuiving van massaproductie naar productie voor een markt van één persoon. Productiebedrijven staan onder druk om een breed scala aan specifieke producten, componenten en machines te leveren. Klanten verwachten dat zij hun bestellingen gemakkelijk kunnen aanpassen met het volste vertrouwen dat de goederen die ze kiezen aan hun behoeften voldoen. Bovendien willen ze dat hun producten kosteneffectief zijn, eenvoudig te bestellen en snel te leveren.

De typische 2D, op papier gebaseerde bestelprocessen schieten vaak tekort in het vermogen om een snelle, flexibele configuratie te bieden. Er wordt tijd verspild aan inefficiënte communicatie, fouten leiden tot kostbare herconfiguratie van onderdelen, bestelprocessen worden vertraagd en productprijzen worden verkeerd ingeschat. Fabrikanten maken steeds vaker gebruik van 3D-modellen in een poging om het bestelproces te verfijnen en te versnellen, maar het maken van 3D-basismodellen is op zich al tijdrovend. Bovendien is het moeilijk om universele toegang tot de modellen te bieden.

Hoe zijn onze collega’s van Arkance Systems (Tsjechië) deze uitdaging aangegaan?

Als antwoord op dit probleem hebben onze collega’s van Arkance Systems in Tsjechië de CS Configurator ontwikkeld, die de kracht van het APS-platform gebruikt om klanten te helpen flexibele, nauwkeurige 3D-productconfiguratie aan te bieden. Het product heeft als bijkomend voordeel dat het zowel een desktop- als online variant heeft, waardoor het niet alleen toegankelijk is voor ontwerpers, maar ook voor eindklanten die geen technische kennis hebben.

De CS Configurator van Arkance Systems maakt gebruik van de APS Model Derivative API om modelgegevens – die meer dan 70 verschillende bestandsinvoerformaten ondersteunen – uit de CAD-software van klanten te extraheren en in het APS-platform in te brengen. De Design Automation API wordt gebruikt om formaten te exporteren en uitgangen te genereren. En de Viewer API communiceert rechtstreeks met de Model Derivative API om modelgegevens te extraheren en modellen te renderen in interactieve 3D-modellen die op alle webbrowsers kunnen worden bekeken.

Met de CS Configurator kunnen de klanten van Arkance Systems ervoor kiezen om via verkopers en dealers te verkopen, of om rechtstreeks aan eindgebruikers te verkopen. Eindgebruikers hebben toegang tot eenvoudig te navigeren 3D-modellen van hun gewenste producten op elke webbrowser en kunnen deze met een paar klikken configureren, zonder dat zij ontwerpkennis nodig hebben of software hoeven te downloaden. Het 3D-model genereert nauwkeurige en onmiddellijke offertes naar aanleiding van elke configuratie, waarbij uitgebreide informatie en inzicht in de kosten van de unieke samenstelling van elke configuratie wordt verschaft.

Klanten ontvangen productdocumentatie en kunnen het 3D-model van de geselecteerde configuratie downloaden. Bovendien genereert en verzendt de CS Configurator automatisch e-mails met informatie over configuraties naar gebruikers. Het hele proces levert een enorme tijdsbesparing op doordat de heen-en-weer communicatie tussen eindklant, ontwerper en fabrikant vrijwel geheel wordt teruggedrongen. Ook wordt het tijdrovende en kostbare ombouwen van componenten, dat voorheen als gevolg van fouten plaatsvond, geëlimineerd.

De sterke punten van APS zijn:

  • Conversie van meer dan 70 formaten in viewable, interactieve, 3D, web-based configureerbare modellen.
  • Ontwerpers krijgen meer tijd om zich te concentreren op productontwikkeling in plaats van op 3D-modellering.
  • Fabrikanten kunnen direct en eenvoudig aan hun eindklanten verkopen.

Václav Bardo (Consultant Arkance Systems Tsjechië): “Autodesk Platform Services helpt onze klanten om binnen enkele minuten volledige en nauwkeurige orders te verkrijgen, waar dat voorheen dagen zou duren.”

CS Configurator – gebaseerd op Inventor en APS

DE CS Configurator klantensoftware is een tool die helpt bij het automatiseren van de repetitieve taken van het opvragen, ontwerpen, documenteren en produceren van door de klant geconfigureerde productvarianten. Het verbetert de parametriciteit van Autodesk Inventor aanzienlijk met wiskundige en logische beslissingsfuncties en -regels. Het helpt ook het gehele proces van vraag tot productie en levering te versnellen en elimineert onproductieve activiteiten.

CS Configurator is de opvolger van de niet langer leverbare Autodesk Inventor ETO en Configurator 360. Het is een professionele tool gebaseerd op Inventor die de mogelijkheden van iLogic rules uitbreidt. Het maakt ook gebruik van Autodesk Platform Services (Viewer en Design Automation). CS Configurator bestaat uit twee delen, de core configurator, als noodzakelijk onderdeel van de gehele oplossing, en een op maat gemaakte implementatie voor elke klant.

Hieronder een korte demo van de CS Configurator:

MEER INFORMATIE

Arkance Systems CZ – Orchard Office Park, Hornopolní 34, 702 00 Ostrava
T: +420 777 236 434

vaclav.bardon@arkance-systems.com

https://aps.autodesk.com/