Nieuws en blogberichten


We volgen de ontwikkelingen in onze vakgebieden op de voet en publiceren hier regelmatig interessante artikelen over allerhande onderwerpen. Kom dus af en toe eens een kijkje nemen of geef ons een tip als je iets interessants tegenkomt.

Top 5 redenen om voor AutoCad te kiezen
1. Tijdbesparing bij het ontwerpen AutoCAD biedt branchespecifieke toolsets die zijn ontworpen met ingebouwde workflows en functionaliteiten die gericht zijn op specifieke industrieën, zoals architectuur, werktuigbouwkunde en civiele techniek. Deze toolsets bevatten honderdduizenden standaardonderdelen, symbolen en functies die direct beschikbaar zijn, waardoor ontwerpers tijd kunnen besparen. In plaats van elk onderdeel handmatig te tekenen, kunnen…
Lees verder
Arkance heeft Pointscene overgenomen, een dochteronderneming van Monnoyeur.
Op 3 juni 2023 heeft ARKANCE – een dochteronderneming van MONNOYEUR – Pointscene overgenomen, een softwareontwikkelingsbedrijf gevestigd in Helsinki, gespecialiseerd in het leveren van digitale tools die voldoen aan de uitdagingen van voortdurende veranderingen in bouwprojecten. Met behulp van de geavanceerde technologie van Pointscene breidt ARKANCE zijn portfolio van oplossingen uit, zodat professionals in de…
Lees verder
Acquisitie C3A | Arkance Systems versterkt positie op de Belgische architectuurmarkt
Partner to build smarter Deze overname past in de strategie van Arkance om een toonaangevend Europees distributienetwerk op te zetten ter ondersteuning van onze klanten (o.a. bouwbedrijven, architecten- en ontwerpbureaus, infrastructuureigenaren, productiebedrijven en exploitanten van mijnen en steengroeven) op hun digitaliseringsreis. Door C3A over te nemen, versterkt Arkance haar expertise in België, waar het al…
Lees verder
Vault Implementation @ John Cockerill
Arkance Systems & John Cockerill kondigen met trots hun partnership aan voor de oplevering, ondersteuning en implementatie van de Autodesk Vault PDM-oplossing voor de internationale industrie- en milieuteams van de John Cockerill Group.
Lees verder
Frees je ook voor de toekomst?
We vertellen je graag meer over het gebruik van Autodesk Fusion 360 (eventueel met extensions) en wat het je kan opleveren.
Lees verder
AGACAD, specialist in BIM-oplossingen, versterkt Arkance
Arkance, een dochteronderneming van de Groupe Monnoyeur, een snelgroeiende Europese leider op het gebied van digitale transformatie in de bouw en de industrie, kondigt de overname aan van AGACAD, een in Litouwen gevestigde uitgever van BIM-oplossingen.
Lees verder
Prota Altar, een protagonist op gebied van digitalisering in de industrie in Turkije, versterkt Arkance.
Arkance, een dochteronderneming van de Groupe Monnoyeur, een snelgroeiende Europese leider op het gebied van digitale transformatie in de bouw en de industrie, kondigt de overname aan van Prota Altar, een protagonist op het gebied van de digitalisering van de bouw- en productiesector in Turkije.
Lees verder
Nieuwe site rond Eiffeltoren in Virtual Reality
De stad Parijs besliste om de nieuwe site rond de Eiffeltoren op te smukken met BIM-technologie, waarbij een compleet 3D-model wordt gehanteerd.
Lees verder
Autodesk Desktop App
De Autodesk Desktop App is een gebruiksvriendelijke tool die je toegang geeft tot jouw producten. Via deze applicatie kan je zélf eenvoudig kleine bugs verhelpen en updates en beveiligingsfixes installeren.
Lees verder
Wat is een Digital Twin?
Een Digital Twin is een digitale weergave van een fysiek object of een fysieke omgeving. Het is een gemeenschappelijke datareferentie die wordt gecreëerd tijdens de planningsfase van een project en die elke fase van de levenscyclus van het object omvat.
Lees verder
Hoe Generative Design een oude sport nieuw leven inblaast
In de wijk Edogawa in Tokio is een werkplaats gevestigd die de Japanse boogschutterij nieuw leven inblaast met een moderne twist, codenaam: Project Sakura.
Lees verder
Restauratie van de Notre-Dame kathedraal in Parijs omarmt digitale technologie en BIM
De openbare instelling die zich inzet voor het behoud en de restauratie van de Notre-Dame de Paris kathedraal kondigde een officieel mecenaat aan met Autodesk.
Lees verder