Autodesk


Make Anything

Autodesk is een Amerikaanse multinational die softwareproducten en -diensten maakt voor de architectuur-, de engineering-, de bouw-, de productie-, de media-, de onderwijs- en de amusementssector. Autodesk is vooral bekend geworden door AutoCAD, maar ontwikkelt nu een breed scala aan software voor ontwerp, engineering en entertainment en een lijn met software voor particuliere consumenten.

Het bedrijf werd in 1982 opgericht door John Walker, die mede-auteur was van de eerste versies van AutoCAD. AutoCAD, het paradepaardje van het bedrijf op het gebied van computer-aided design (CAD), en Revit worden voornamelijk gebruikt door architecten, ingenieurs en bouwkundig ontwerpers voor het ontwerpen, tekenen en modelleren van gebouwen en andere constructies.

De maakindustrie (Manufacturing Industry) gebruikt de digitale prototypesoftware van Autodesk, waaronder Inventor, Fusion 360 en de Product Design & Manufacturing Collection, voor het visualiseren, simuleren en analyseren van real-world prestaties met behulp van een digitaal model in het ontwerpproces.

De Architecture, Engineering & Construction (AEC) Collection van het bedrijf, waaronder de Revit-softwarelijn voor Building Information Modeling (BIM), is ontworpen om gebruikers de planning, de bouw en het beheer van een gebouw virtueel te laten verkennen voordat het wordt gebouwd.

De Media en Entertainment divisie van Autodesk maakt software voor visuele effecten, kleurcorrecties en -bewerking, maar ook voor animatie, spelontwikkeling en ontwerpvisualisatie.