ABETEC | Efficiëntere bouwprocessen met de focus op duurzaamheid


01.02.2023

ABETEC, een architecten- en ingenieursbureau uit Zele, is een dienstverlener voor duurzame totaaloplossingen in de bouwsector. “We zetten vooral in om bouwprocessen zo efficiënt mogelijk in kaart te brengen”, aldus Christian Mestdagh (BIM Manager ABETEC). Duurzaamheid zit in het DNA van ABETEC, acroniem voor Architectuur, Beton en Technieken, en daarom is de samenwerking met Arkance Systems op dit vlak een schot in de roos. De digitale oplossingen van Autodesk en de expertise van Arkance Systems zorgen ervoor dat ABETEC garant staat voor het afleveren van kwalitatieve totaalprojecten.

Roseline Van Damme

Verschillende disciplines onder één dak

“We vinden het belangrijk dat mensen zowel horizontaal als verticaal kunnen groeien en dat ze daar zelf ook inspraak in hebben”, zegt Rosaline Van Damme (Directeur ABETEC). “ABETEC heeft zowel architectuur, infrastructuur, sanitair en technieken en onder hetzelfde dak. Dit maakt het voor de klant veel eenvoudiger omdat alles via één partij verloopt. Bovendien stellen we steeds een projectmanager ter beschikking en deze is de unieke contactpersoon voor alle vragen en communicatie met onze klant.”

“We waren op zoek naar een partner om de beste digitale oplossingen te bieden bij de beperkingen waar ze soms op stuitten”, vervolgt Christian Mestdagh, “en daarin vormt Arkance Systems een ideale partner om duurzame projecten af te handelen voor onze klanten die, terecht, steeds veeleisender worden.”

Christian Mestdagh

Arkance Systems als ‘partner to build smarter’

“Als leverancier van digitale oplossingen voor het ontwerpen, beheren en delen van digitale informatie voor de bouw- en maakindustrie is onze kernmissie: ‘partner to build smarter’. Door onze toegevoegde waarde zijn we een belangrijke speler om onze klanten slimmer en duurzamer te laten ontwerpen en bouwen”, zegt Jaap Kooistra (Country Manager Arkance Systems).

“Samen met onze klanten zitten we regelmatig samen om hun noden goed te begrijpen en tot een goed plan te komen om onze Autodesk-oplossingen te implementeren,” vertelt Jaap. “Autodesk is onze belangrijkste leverancier en dankzij hen zijn we ook goed op de hoogte van de allernieuwste innovaties, die we dan ook meteen kunnen toepassen in de projecten van onze klanten. De Revit BIM-software van Autodesk verbetert de efficiëntie en nauwkeurigheid van alle projecten: van conceptueel ontwerp, visualisatie en analyse tot fabricage en constructie. ABETEC is dus steeds verzekerd van de laatste nieuwe snufjes.”

Dit klantenverhaal is ook te bekijken via onderstaand filmpje:

MEER INFORMATIE

ABETEC architecten & ingenieurs – Poldergotestraat 1 – 9240 Zele

T: +32 52 33 85 00

 abetec@abetec.be | https://www.abetec.be/