LIMA | Postprocessoren voor een complete beheersing van de CNC-werking


03.11.2021

LIMA (Lierse Machinefabriek) is ruim dertig jaar actief in de sector van machinebouw en CNC draai- en freeswerk. Naast de zuivere fabricage van de aangeleverde tekeningen, proberen ze zoveel mogelijk met de klant mee te denken. Zo blijft LIMA steeds op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen in de verspaning en willen ze zo hun klanten steeds de best mogelijke oplossing aanbieden. Door transparant en met open vizier te werken bouwde LIMA door de jaren heen langetermijnrelaties op met al hun afnemers.

Postprocessoren voor een complete beheersing van de CNC-werking

Als één van de eerste CAM-klanten van Arkance Systems zocht LIMA rond de eeuwwisseling naar een nieuwe oplossing voor flexibel, snel en betrouwbaar CNC-programmeren en frezen. Na ruim een jaar manueel programmeren op de machines zelf (anno 1999) bleek snel dat een eenvoudige CAM-software stilaan essentieel werd. Na een onderzoek van Arkance Systems bleek GibbsCAM de perfecte oplossing. GibbsCAM garandeert kracht en flexibiliteit en is enorm gebruiksvriendelijk. Alles is tot één scherm te herleiden.

Het team van Jan Raes zorgde voor de juiste postprocessoren voor een complete beheersing van de CNC-werking. LIMA werkt nu al 20 jaar met GibbsCAM als complete CAM-oplossing. Dankzij het grote vermogen van deze tool kan LIMA inspelen op de noden van klanten en dringende projecten probleemloos afwerken. Met de aanschaf van een nieuwe machine in 2014 kwam de opportuniteit om de met de machine meegeleverde (en andere) CAM-software te testen. Al snel bleek dat veel tijd verloren ging aan opvolging, dubbelchecks en preventie van crashes. Bijgevolg programmeerden ze deze machine ook in GibbsCAM.

Kris Peeters: “De samenwerking met Arkance Systems valt samen te vatten in een mooie anekdote. Voor een klant in de farmacie moesten we in 2014 een vijf-assig simultaan stuk maken, een toen nieuwe en onbekende uitdaging voor ons. Jan Raes zat toen net op de trein richting Duitsland en heeft ons van daar zelfs kunnen helpen om dit werkstuk in GibbsCAM vijf-assig te programmeren. Om maar te zeggen dat we zowat altijd en overal op hun ondersteuning konden en kunnen rekenen.”

MEER INFORMATIE

Lierse Machinefabriek – Plaslaar 40a – 2500 Lier

T: +32 3 491 00 00

kris@lima-lier.be | https://www.lima-lier.be/