Lybover | Harmonisatie en digitale transitie


12.12.2022

Lybover is een multidisciplinair bedrijf met verschillende deelbedrijven. Door het samensmelten van verschillende bedrijven voelde men bij Lybover dat er nood was aan een efficiëntere communicatiemethode tussen alle verschillende organen. Arkance Systems hielp Lybover om de communicatie binnen het bedrijf opnieuw te harmoniseren. Aan de hand van software, begeleiding en gericht advies wist Arkance Systems de communicatie binnen Lybover opnieuw op punt te stellen. Door te werken met eenzelfde leverancier voor alle deelbedrijven verloopt de communicatie vanaf nu veel vlotter.

Snelle groei bracht enkele complexiteiten met zich mee

De familiale bedrijvengroep Lybover, met vestigingen in Waregem en Brugge, breidde zijn activiteiten in de loop van de voorbije jaren steeds verder uit. Vandaag bestaat ze uit zes verschillende Business Units (RECYCLING, METAL, AIR, FIRE, BULK & INSTALLATION). Om deze verschillende units te overkoepelen, richtten ze de Lybover Group op. Omdat alle branches met elkaar moesten samenwerken en elke afdeling zijn eigen werkwijze en software had, zorgde de onderlinge communicatie vaak voor problemen. Daarom werd Arkance Systems ingeschakeld om Lybover Group te ondersteunen in hun digitale transitie.

Digitale transitie dankzij Arkance Systems

Na een onderzoek van de markt, opteerde Lybover Group om verschillende 3D solid modelingssystemen te consolideren naar één gemeenschappelijk platform. Hierbij kwam het uitgebreide portfolio van Autodesk als beste en unieke leverancier voor alle Business Units.

Ze schakelden hiervoor Arkance Systems in voor een volledige analyse van hun bedrijfsactiviteiten en een ondersteuning in hun digitale transitie. Hieruit bleek dat één gemeenschappelijke ontwerpomgeving en één gemeenschappelijk beheersplatform nodig was. Voorheen werkten de verschillende afdelingen met hun eigen software en platformen.

Op basis van deze behoeften adviseerde Arkance Systems om Inventor als ontwerpsoftware en Vault als beheersplatform te integreren in de gehele Lybover Group.

Filip Boels (CEO Lybover Group): “Dankzij Arkance Systems kunnen onze specialisten nu beter communiceren binnen de verschillende Business Units.”

Harmonisatie van de communicatie en het databeheer

Arkance Systems zorgde voor de levering van de software, de nodige opleidingen voor een correct gebruik en consultancy waar nodig. De krachtige ontwerptool Inventor werd binnen elke business unit opgestart en het centraal platform voor beheer van de ontwerpdocumenten werd Autodesk Vault.

Deze uniformisatie zorgde voor een enorme tijdswinst en de onderlinge communicatie tussen de verschillende afdelingen verloopt gestroomlijnd. Het is bovendien de bedoeling om toekomstige nieuwe afdelingen binnen dezelfde werkmethodiek op te nemen. Lybover Group CEO’s Filip Boels en zijn broer Hans zijn alvast heel tevreden met deze oplossing op maat en de service die Arkance Systems aanleverde.

Dit klantenverhaal is ook te bekijken via onderstaand filmpje:

MEER INFORMATIE

Lybover Group – Oude Kassei 16 – 8791 Waregem

T: +32 56 67 10 10

info@lybover.be | https://www.lybover.be/