Orfit Industries | Fusion 360 Manage


31.01.2023

Orfit Industries, gevestigd in Wijnegem, is een toonaangevend bedrijf in medische hulpmiddelen. Op basis van innovatieve technologieën ontwikkelen en produceren ze de meest nauwkeurige en betrouwbare thermoplastische materialen die de behandeling van patiënten over de hele wereld verbeteren. Zo produceren ze immobilisatiesystemen voor kankerpatiënten en materialen voor de vervaardiging van orthesen en prothesekokers.

Uitdaging van de klant

Ondanks een veelvoud aan medische ontwikkelingsprojecten en innovaties, was er bij Orfit Industries nog geen duidelijk overzicht van de actieve projecten, met inbegrip van taken en statussen.

Processen en goedkeuringen waren niet gedefinieerd of geregistreerd. De informatie die externe audits vereisten, was moeilijk te verstrekken, terwijl deze audits uiterst belangrijk zijn in de medische sector.

Simon De Gruytere (Research & Development Manager Orfit Industries): “Vroeger stonden al onze projectdossiers op papier en goedkeuringen voor documenten gingen fysiek rond. Een systeem voor digitale handtekeningen was bijgevolg zeer wenselijk.

Daarnaast moeten we voldoen aan de ISO 13485-normen en de strenge FDA regulations voor handel met de USA. Om aan de regelgevingen te kunnen voldoen, moesten we al onze dossiers op vlak van administratie stroomlijnen en digitaliseren. Belangrijk daarin was om een systeem te vinden dat een uniforme workflow gebruikt als proces.”

Projectdoelen

Omdat de medische sector van essentieel belang is voor de volksgezondheid, was er bijgevolg een dringende behoefte om het goedkeuringsproces van Orfit Industries te formaliseren. Daarnaast was het ook nodig om alle bestanden duidelijk te definiëren en correct te registreren.

De manier waarop Orfit Industries hun projecten beheerde, moest uniformer en volgens een bepaalde standaard, om te voldoen aan de hoge eisen van externe audits en om hun interne workflows te verbeteren. Deze verbeteringen leiden automatisch tot een beter teamwork en meer efficiëntie.

Oplossing

Simon De Gruytere: “Orfit Industries had een platform voor Product Lifecycle Management (PLM) nodig dat onze mensen, processen en gegevens in alle afdelingen met elkaar verbindt. Aangezien we van niets moesten opstarten zochten we een partner die de juiste expertise had en gecertificeerd was voor PLM, en dat werd Arkance Systems. Er was nood aan flexibiliteit om vandaag te beginnen en morgen uit te breiden met een PLM-systeem dat zich aanpast aan ons bedrijf en Arkance Systems kon ons die flexibiliteit garanderen.”

Op basis van het advies van Arkance Systems kozen ze voor de oplossing Fusion 360 Manage. Tijdens de implementatie hiervan kon Arkance Systems de workflows analyseren en instellen om de goedkeuringsprocessen beter te beheren. In het PLM-systeem wordt nu elke aanpassing van een bestand geregistreerd en bovendien efficiënt gebruik gemaakt van templates. De aanwezigheid van scripts zorgt ook voor de nodige automatisatie dankzij een meer gestroomlijnde werking.

Bedrijfsresultaat

Lieven Van Laere (Director Projects Arkance Systems): “Met het gebruik van Fusion 360 Manage werden alle uitdagingen met succes aangepakt en de proces workflows verlopen nu soepel en gestandaardiseerd. Hierdoor kunnen hun project managers tot 25% van hun tijd besparen qua goedkeuring en administratie, zodat ze zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

Met Fusion 360 Manage is er ook een duidelijk overzicht van alle informatie die nodig is voor de externe audits. Het projectmanagement van Orfit Industries is voor alle betrokkenen een stuk transparanter en overzichtelijker geworden. Door de snelle en eenvoudige implementatie van de Fusion 360 Manage cloud-oplossing is er ook een lage drempel voor de gebruikers en zo ook een hogere acceptatie en appreciatie voor deze tool.”

Simon De Gruytere: “Dankzij het PLM-platform van Fusion 360 Manage zijn we veel geruster in de uitkomst van externe audits. Onze dossiers zijn altijd compleet dankzij de processen in het systeem. Bij ISO vinden ze het gebruik van een digitaal systeem alvast als een hele grote plus, alvorens ze nog maar één document bekeken hebben.

Met Fusion 360 Manage besparen we ons een hele hoop stress en menselijke fouten. Alles is geborgd, beter gestructureerd en online beschikbaar. Voor onze business is dit voortaan een onmisbaar document management systeem voor onze administratie en goedkeuringsprocessen.

Zonder Arkance Systems was dit alles niet mogelijk geweest. Bovendien is ons partnership groter dan alleen maar PLM. Ook onze CAD-omgeving is volledig geïmplementeerd door hen en bovendien volgen we momenteel CAM-opleidingen bij Arkance Systems voor onze digital prototyping en het CNC-frezen.”

MEER INFORMATIE

Orfit Industries – Vosveld 9/A – 2110 Wijnegem

T: +32 3 326 20 26

Simon.DeGruytere@ORFIT.com | https://www.orfit.com/