ProScan | PowerShape als beste tool om de technologie omtrent dentale toepassingen te moderniseren


03.11.2021

ProScan uit Zonhoven is als familiebedrijf leverancier van dentale producten. Met ruim 20 jaar ervaring en een team vol professionals bouwden ze een sterke reputatie op. Vandaag zijn ze exclusieve verdeler van toonaangevende merken op vlak van tandheelkundige oplossingen in de Benelux. Dit mede dankzij hun digitale transitie en de automatisering van hun workflows via Arkance Systems.

Moderniseren van de technologie omtrent dentale toepassingen met PowerShape

In 2002 bundelen Walter Van Loo en Guy Mullens hun krachten op vlak van dentale technologie en richtten ProScan op. Hiermee ontwikkelden ze een open platform met nieuwe toepassingen en sprongen mee op de digitale trein. Aangezien ze hun CAD/CAM activiteiten (voorheen manueel) moesten starten vanaf nul, zochten ze een partner om hen bij te staan in hun digitale transitie en automatisering van hun workflows. Zo kwamen ze bij Arkance Systems terecht, waardoor ze konden overschakelen naar digitale processen. Of hoe een ambachtelijk beroep ineens enkele versnellingen hoger schakelde.

De beste tool om de technologie omtrent dentale toepassingen te moderniseren is PowerShape. Deze CAD-software helpt ProScan bij het importeren van hun complexe modellen en ze gereed te maken voor CNC-bewerking. De kwaliteit en kwantiteit van de productie steeg enorm en ProScan groeide uit tot een grote speler in de Benelux. Dankzij hun digitale transitie kunnen ze nu zowat ‘alles’ wat op een implantaat gedragen wordt, vlot ontwikkelen en bewerken, eerst in dentale software en vervolgens in PowerShape. Zo kunnen ze beantwoorden aan de grote productievraag en de bijhorende hogere volumes.

Gert Mullens: “De introductie van PowerShape zorgde voor een modernisering van onze activiteiten, maar de automatisering van onze workflows zorgde pas écht voor de evolutie. De eisen van de klanten worden hoger en zo moeten we grotere volumes draaien van hoge kwaliteit. Zonder inbreng van Arkance Systems hadden we vandaag zeker niet gestaan waar we nu staan. Ze zijn als het ware de lijm die ons geheel samenhoudt, wij zijn de experts in tandtechnieken en Arkance Systems in de technologieën die ons zo ver gebracht hebben.” 

MEER INFORMATIE

ProScan – Eikenenweg 7 – 3520 Zonhoven

T: +32 11 82 26 50

gert.mullens@proscan.be | https://proscan.be/