VAMAC | PowerMill als leidraad om alles in templates en macro’s te gieten


03.11.2021

VAMAC uit Diepenbeek is sinds 1986 actief in de fijnmechanische industrie. Ze vervaardigen producten in metaal en kunststof in een hoogtechnologische omgeving en met de meest moderne technieken. Voor fijnmechanisch draaien freeswerk in kleine of middelgrote series kunnen klanten bij hen terecht. Daarnaast bieden ze ook een spectrum aan dentale producten in duurzame materialen zoals titaan, chroom cobalt en diverse kunststoffen aan. Om deze hoogwaardige producten kwalitatief en snel te kunnen frezen, kozen ze voor een oplossing op maat van Arkance Systems.

PowerMill als leidraad om alles in templates en macro’s te gieten

Sinds hun opstart is VAMAC actief voor verschillende klanten als uitvoerder van diverse draai- en freeswerken. Rond 2010 breidden ze hun specialisatie uit naar meer ingenieuzer en gedetailleerd freeswerk, voor de medische en dentale industrie. In beide sectoren wordt veel ingescand en komen er meer puntenwolken aan te pas. Hierdoor moesten ze evolueren van hun standaard CAD/ CAM-software naar meer geavanceerde programma’s. Op een beurs kwam Marc Valkeneers van VAMAC in contact met Arkance Systems, met wie ze hun productieproces konden verfijnen en automatiseren.

Om het veelvoud aan dentale producten zo snel mogelijk te programmeren, kon VAMAC met behulp van PowerMill alles in templates en macro’s gieten. Waar ze bv. een gebit vroeger in twee dagen frezen, lukt dit nu in tien minuten. Elke patiënt is uniek, zodus is elk product anders. Bij VAMAC programmeren ze nu hun machines op voorhand en draaien deze nadien 24/24 onbemand en foutloos hun technisch vernuftige producten. Dankzij deze digitale transitie kunnen ze nu beantwoorden aan de grote vraag van hun voornaamste afnemers uit de medische en tandheelkundige sector.

VAMAC behaalde de medische ISO-certificering, een kwaliteitslabel dat het hoge niveau van hun diensten garandeert.

Marc Valkeneers: “De samenwerking met Arkance Systems verloopt al jaren zoals we het wensen. Tegenwoordig werken we nog samen aan nieuwe automatisaties en soms volgen we een opleiding om op de hoogte te blijven van de allerlaatste updates in PowerMill. Dankzij deze innovatie bekwamen we zelfs een medische ISO-certificatie, een kwaliteitslabel dat ons hoge niveau qua afwerking garandeert en bovendien zorgt voor onze eigen werkzekerheid.”

MEER INFORMATIE

VAMAC – Demerstraat 7 – 3590 Diepenbeek

T: +32 11 33 30 70

marc@vamac.be | https://www.vamac.be