Arkance heeft Pointscene overgenomen, een dochteronderneming van Monnoyeur.


07.07.2023

Op 3 juni 2023 heeft ARKANCE – een dochteronderneming van MONNOYEUR – Pointscene overgenomen, een softwareontwikkelingsbedrijf gevestigd in Helsinki, gespecialiseerd in het leveren van digitale tools die voldoen aan de uitdagingen van voortdurende veranderingen in bouwprojecten. Met behulp van de geavanceerde technologie van Pointscene breidt ARKANCE zijn portfolio van oplossingen uit, zodat professionals in de bouwsector kunnen beschikken over tools die hen helpen naadloos aan te passen aan projectontwikkelingen en met vertrouwen kunnen reageren op verschillende situaties.

Partner to build smarter

Deze overname past binnen de strategie van ARKANCE om de best passende oplossingen te bieden om haar klanten te begeleiden bij hun digitale transformatie. ARKANCE levert innovatieve op data gebaseerde oplossingen (producten en diensten) om rendabele, duurzame en kwalitatieve projecten te bevorderen voor haar klanten, waaronder aannemers in de bouw- en grondverzetsector, ingenieursbureaus, infrastructuurbeheerders en exploitanten van mijnen en steengroeven.

Het uitbreiden van onze softwareontwikkelingsactiviteiten.

Grégoire ARRANZ, CEO van ARKANCE, verklaart: “Ik ben erg blij om het Pointscene-team te verwelkomen binnen de ARKANCE-groep om zich bij ons softwareontwikkelingsteam aan te sluiten. Door Pointscene te verwerven, vullen we ons aanbod aan met oplossingen die functies voor puntenwolkberekening en -analyse combineren met onze tools voor delen en visualisatie. Dankzij deze uitgebreide mogelijkheden zullen we onze klanten die betrokken zijn bij infrastructuurprojecten helpen om gegevensuitwisseling tussen het engineeringbureau en de operationele teams te vereenvoudigen, waardoor een nauwkeurige interpretatie van terreingegevens, communicatie en datagestuurde besluitvorming mogelijk wordt.”

Het landschap van digitale bouw transformeren.

Lauri HARTIKAINEN van Pointscene verklaart: “We zijn verheugd om aan te kondigen dat Pointscene nu wereldwijd actief is als onderdeel van de ARKANCE-groep. Dankzij onze erkende ervaring in de Scandinavische landen, waarmee bouwprojecten sneller kunnen worden voltooid en betere financiële resultaten worden behaald, zijn onze oplossingen nu klaar om internationale bouwprojecten te stimuleren. We zullen nu de ontwikkeling van onze oplossingen versnellen met een gemeenschappelijke visie en strategie.”

Door onze technologie te integreren in het product- en dienstenaanbod van ARKANCE, zijn we in staat om een unieke oplossing te bieden om de productiviteit en duurzaamheidsdoelen in elk bouwproject te verbeteren. Dankzij het netwerk van ARKANCE kunnen klanten over de hele wereld nu profiteren van onze innovatieve tools om de voortgang van het werk te stroomlijnen, de algehele efficiëntie te verbeteren en de koolstofvoetafdruk van hun projecten te verminderen. Deze wereldwijde uitbreiding markeert een spannende nieuwe fase in de geschiedenis van Pointscene.”

Over POINTSCENE

Pointscene is een Finse software-uitgever die in 2014 is opgericht en digitale tools levert voor de infrastructuurbouw. Pointscene helpt haar klanten om de productiviteit en duurzaamheid van hun bouwplaatsen en projecten te verhogen. Pointscene biedt slimme, maar eenvoudige tools waarmee bouwmanagers en medewerkers kunnen interageren met relevante gegevens voor de dagelijkse planning van het werk, het volgen van de voortgang van grondwerken en de communicatie met belanghebbenden van het project. www.pointscene.com

Over ARKANCE

ARKANCE heeft als missie om de fabricage- en bouwindustrie te leiden in de digitale transformatie. Door samen te werken met wereldwijde technologieleiders en het ontwikkelen van complementaire IP-oplossingen, optimaliseert ARKANCE de projecten van haar klanten in alle fasen van de levenscyclus. Haar netwerk van 1200 experts verspreid over 18 landen heeft een diepgaand inzicht in de uitdagingen waarmee de industrie wordt geconfronteerd en een passie voor de ontwikkeling en implementatie van verantwoorde en kosteneffectieve oplossingen. www.arkance.net

Over MONNOYEUR

Monnoyeur is een B2B-dienstverleningsgroep voor de bouw-, industrie- en landbouwsectoren. Het distribueert en onderhoudt materieel via zijn netwerken BERGERAT MONNOYEUR en IPSO en biedt verhuuroplossingen via Aprolis en Bergerat Rent. MONNOYEUR ondersteunt haar klanten bij hun uitdagingen op het gebied van energievoorziening en digitalisering via haar dochterondernemingen ENERIA en ARKANCE. Met meer dan 8.000 medewerkers is Monnoyeur aanwezig in 23 landen en behaalde het een omzet van 2,6 miljard euro in 2022. www.monnoyeur.com

Neem contact op voor meer informatie:

Chris Dheere : +32 (0)9 331 77 00 / chris.dheere@arkance.net
Lauri Hartikainen : +32 (0)9 331 77 00 / lauri@pointscene.com