Internet of Things verbetert de efficiëntie op bouwwerven


Als één van de allerlaatste industrieën om te digitaliseren heeft de bouwindustrie nog veel te winnen wanneer ze nieuwe technologieën omarmt. Daarom is de toekomst van IoT-toepassingen in de bouw zo veelbelovend voor de voordelen op het werkterrein, van verbeterde veiligheid tot betere zichtbaarheid.

28.10.2021

Het Internet of Things (IoT) is letterlijk wat het omschrijft. Het verwijst naar het netwerk van apparaten die met internet zijn verbonden en die gegevens kunnen verzamelen en uitwisselen. Een nieuwe ‘Future of Making Things’, waarbij elk gebouwd object of product wordt voorzien van sensoren die informatie opnieuw kunnen invoeren in het ontwerpproces.

Wanneer (slimme) producten verbonden zijn met de Cloud, stellen ze fabrikanten in staat om eerder ‘onzichtbare gegevens’ van externe producten vast te leggen, te analyseren, te controleren en te beheren. Met een IoT-cloudservice kunnen fabrikanten de waarde van hun producten ontsluiten en er omzet mee verdienen via innovatieve nieuwe diensten en opportuniteiten.

Als één van de allerlaatste industrieën om te digitaliseren heeft de bouwindustrie nog veel te winnen wanneer ze nieuwe technologieën omarmt.

In het filmpje hieronder legt Allison Scott, hoofd van Construction Integrated Marketing van Autodesk, uit waarom de toekomst van IoT-toepassingen in de bouw zo veelbelovend is voor de voordelen op het werkterrein, van verbeterde veiligheid tot betere zichtbaarheid.