Top 5 redenen om voor AutoCad te kiezen


Verspil geen tijd met alternatieven. Ontdek vandaag hoe het gebruik van AutoCAD u voordeel kan opleveren!

11.07.2023

1. Tijdbesparing bij het ontwerpen

AutoCAD biedt branchespecifieke toolsets die zijn ontworpen met ingebouwde workflows en functionaliteiten die gericht zijn op specifieke industrieën, zoals architectuur, werktuigbouwkunde en civiele techniek. Deze toolsets bevatten honderdduizenden standaardonderdelen, symbolen en functies die direct beschikbaar zijn, waardoor ontwerpers tijd kunnen besparen. In plaats van elk onderdeel handmatig te tekenen, kunnen gebruikers bijvoorbeeld gebruikmaken van parametrische ontwerpen en blokken om snel en efficiënt herhaalbare elementen te creëren. Bovendien biedt AutoCAD krachtige functies zoals automatische afmetingen en annotaties, waardoor de nauwkeurigheid en efficiëntie van het ontwerpproces worden vergroot.

2. Automatisering van processen

Een van de krachtigste aspecten van AutoCAD is de mogelijkheid om repetitieve taken te automatiseren. Met de uitgebreide bibliotheek van API’s en de ondersteuning van LISP-programmering kunnen gebruikers aangepaste scripts en programma’s maken om specifieke taken te automatiseren. Hierdoor kunnen saaie en tijdrovende taken, zoals het plaatsen van herhaalde elementen, het genereren van rapporten of het uitvoeren van complexe berekeningen, geautomatiseerd worden. Bovendien biedt de Autodesk App Store duizenden apps die al ontwikkeld zijn door andere gebruikers en die direct kunnen worden geïntegreerd in AutoCAD. Dit stelt gebruikers in staat om bestaande apps te gebruiken of hun eigen apps te ontwikkelen om workflows verder te stroomlijnen en productiviteit te verhogen.

3. Betrouwbaarheid en compatibiliteit met DWG-bestanden

AutoCAD is al lang de standaard CAD-software voor het maken en bewerken van DWG-bestanden. Als het door Autodesk ontwikkelde bestandsformaat biedt DWG een hoge mate van gegevensgetrouwheid en interoperabiliteit met andere AutoCAD-gebruikers. Het openen en bewerken van DWG-bestanden in AutoCAD zorgt ervoor dat de integriteit van het ontwerp behouden blijft, zonder verlies van gegevens of fouten. Daarnaast biedt AutoCAD ondersteuning voor het importeren en exporteren van verschillende bestandsindelingen, zodat ontwerpen kunnen worden gedeeld met gebruikers van andere CAD-software.

4. Werken op meerdere platforms met web- en mobiele apps

Met AutoCAD heb je de flexibiliteit om te werken op verschillende platforms. Naast de desktopversie van AutoCAD biedt Autodesk ook web- en mobiele apps die naadloos integreren met de desktopervaring. Met de web-app kun je AutoCAD rechtstreeks in je webbrowser gebruiken, zonder dat je de software hoeft te installeren. Dit maakt het gemakkelijk om ontwerpen te bekijken en te bewerken, zelfs als je geen toegang hebt tot je desktopcomputer. Met de mobiele app kun je ontwerpen op je smartphone of tablet bekijken en bewerken, zodat je onderweg productief kunt blijven. Deze geïntegreerde ervaring op meerdere platforms vermindert vertragingen in communicatie en stelt gebruikers in staat om in realtime samen te werken.

5. Vereenvoudigd opleiden van toekomstige werknemers

AutoCAD is een wijdverbreide en veelgebruikte CAD-software in verschillende industrieën. Het wordt vaak onderwezen in opleidingsprogramma’s en hogescholen, waardoor studenten al vertrouwd zijn met de software wanneer ze de arbeidsmarkt betreden. Dit betekent dat wanneer je nieuwe medewerkers aanneemt, ze waarschijnlijk al bekend zijn met AutoCAD en sneller kunnen meedraaien in je ontwerpprojecten. Alternatieve CAD-programma’s kunnen verschillende terminologie en workflows gebruiken, waardoor meer tijd en middelen nodig zijn om nieuwe medewerkers op te leiden. Met AutoCAD kunnen toekomstige werknemers sneller productief worden, wat resulteert in een kortere leercurve en efficiëntere werkprocessen.

Maak kennis met AutoCAD en AutoCAD LT: Ontketen je ontwerppotentieel

Ben je klaar om je ontwerpproces te revolutioneren? Zoek niet verder dan AutoCAD® en AutoCAD LT® – krachtige tools die professionals zoals jij in staat stellen om je visie tot leven te brengen. Laten we de unieke functies en mogelijkheden van elke software verkennen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die past bij jouw specifieke behoeften.