Advanced Manufacturing


Computer Aided Manufacturing (CAM) is ruim 50 jaar een begrip in de maakindustrie. Het printen van 3D modellen (Additive Manufacturing) of het verspanen en snijden van materialen (Subtractive Manufacturing) via een CNC-machine en het combineren van beide technologieën (Hybrid Manufacturing), al dan niet met gespecialiseerde robots, zijn dagelijkse industriële bezigheden.

Digitalisatie is de norm binnen de Maak- en Designindustrie 

Arkance Systems streeft naar een (grote) rendementsverhoging en flexibiliteit van jouw CNC-machines. Door de toenemende complexiteit van werkstukken + bewerkingsmachines enerzijds en de kleiner wordende seriegroottes anderzijds neemt de vraag naar automatisatie en digitalisatie sterk toe. 

Programmeer je ingenieuze werkstukken met geautomatiseerde CAM-software die de workflow stroomlijnt, de programmeertijd verkort en de kans op fouten minimaliseert. Werk samen in de cloud voor een naadloze communicatie tussen het mechanisch productontwerp en de programmatie + simulatie. 

Automatisering via gebruiksvriendelijke software 

Automatisering en digitalisering worden de regel in de verspanende industrie. Deze sector is niet alleen bezig met de vraag hoe spanen te maken, maar ook met de kennis over hoe ze het bewerkingsproces kunnen automatiseren, digitaliseren en een storing van de digitale keten kunnen voorkomen. 

De verschuiving naar automatisering vereist een zekere flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid van de software. De technische kennis van de operator verschuift ook naar een hoger niveau waar hij/zij het geautomatiseerde bewerkingsproces voor zijn/haar rekening neemt. 

Zo trotseren ze de grote druk op de kostprijs per onderdeel, ook al neemt de complexiteit ervan toe. Deze nieuwe MAKE-technologieën stellen je in staat om beter en sneller te produceren met minder materiaal. 

Hieronder ons aanbod van verschillende softwares die we aanbieden en waarin we je ondersteunen.

  • Autodesk
  • GibbsCAM
  • CIMCO
  • Carveco

 

Make Anything

Geavanceerde productiesoftware is de sleutel om je alles te laten maken wat je maar wilt (Make Anything). Voor alles wat je zou willen maken en hoe je dat moet doen, heeft Arkance Systems een oplossing.

Met de internationaal bekende en beproefde Autodesk-toepassingen als PowerMill, FeatureCAM, Fusion 360, NetFabb, PowerInspect, PowerShape, Moldflow, CAMplete en CFD beschikt Arkance Systems over een indrukwekkend arsenaal aan wapens om een antwoord te bieden op allerlei industriële uitdagingen.

Arkance Systems beschikt bovendien ook over een ervaren ontwikkelingsteam dat oplossingen op maat kan ontwerpen voor jouw specifieke eisen. Zij het maatsoftware of postprocessoren. Om dit tot stand te brengen en te stroomlijnen werken wij samen met leveranciers van subtractieve, additieve en hybride werktuigmachines en robots, alsook leveranciers van snijgereedschappen of robotintegratoren.

Om het plaatje compleet te maken en als eerste upgrade naar Industrie 4.0, bieden we digitale ondersteuning op de werkvloer met DNC (Direct Numerical Control) en MDC (Machine Data Collection) van CIMCO als jouw solution provider.

 

Meer informatie: https://www.autodesk.be

 

Powerfully Simple, Simply Powerful

GibbsCAM is geavanceerde CAM-software voor het programmeren van CNC-bewerkingsmachines met de kracht en flexibiliteit om onderdelen te maken zoals je dat zelf wil. Dankzij de unieke, werkplaatsvriendelijke interface die aanpasbaar en eenvoudig te navigeren is, maximaliseer je de productiviteit.

Of je nu CNC-programmeur, verspaner of productie engineer bent, je vindt bij GibbsCAM vertrouwde terminologie, duidelijke pictogrammen en logische processen. Met GibbsCAM is CNC-programmeren flexibel, snel, betrouwbaar en efficiënt.

Via GibbsCAM kan je elke CNC-machine programmeren, inclusief freesmachines, draaibanken, draai/frees machines, langdraaiers en Zwitserse machines, van eenvoudig 2-assig frezen en draaien tot complexe meerassige bewerkingen. Bovendien kan je GibbsCAM aanpassen aan de behoeften van jouw bedrijf door opties toe te voegen zoals MTM, machinesimulatie, draadvonken, VoluMill VoluTurn hogesnelheidsbewerking en meer.

Waarom GibbsCAM?

  • Eén enkele CAM-softwareoplossing voor elke CNC-machine.
  • Gebruiksvriendelijke, aanpasbare interface die speciaal is ontworpen voor NC-programmering.
  • Gekeurde, foutloze bibliotheek van intern ontwikkelde postprocessors.
  • Nauwkeurige, toonaangevende machinesimulatie voor zelfs de meest complexe machines.
  • Ondersteuning van Multi-task Machining (MTM).

 

 

Meer informatie: https://www.gibbscam.com

 

 

When realibility matters

Arkance Systems is, als enige in de Benelux, sinds 2022 een erkende ‘CIMCO Solution Provider’. Dit betekent dat we erkend zijn door CIMCO als experts in het leveren van kant-en-klare productieoplossingen voor al hun klanten.

“Arkance Systems heeft een jarenlange ervaring met het leveren en installeren van het volledige assortiment CIMCO-producten en bieden service van het hoogste niveau, inclusief producttraining, opstartservices en doorlopende ondersteuning.”

 

Enkele producten van CIMCO

 

CNC-communicatie tussen jouw server en CNC-machines, robots en PLC’s.

Al meer dan een decennium is CIMCO DNC-Max de toonaangevende DNC-oplossing die als referentie dient voor alle anderen. Van de best-in-class client/server-architectuur tot de ongeëvenaarde configureerbaarheid en schaalbaarheid. DNC-Max voldoet aan de eisen van zowel kleine werkplaatsen als grote ondernemingen met duizenden machines in meerdere afgelegen faciliteiten.

 

Verzamelen van machinegegevens met intentie om productieresultaten te analyseren en te monitoren.

CIMCO MDC-Max is de complete MDC-oplossing die automatische verzameling van productiegegevens van machines en personeel in real-time mogelijk maakt. MDC-Max biedt nauwkeurige gegevens voor het identificeren van oorzaken van productieverlies waardoor mogelijke verbeteringen kunnen aangebracht worden. Real-time monitoring van jouw werkvloer is mogelijk voor een continue optimalisatie.

 

Bewerking en simulatie van NC-programma’s

De wereldwijde favoriete editor voor professionele CNC-programmeurs die een betrouwbare, complete editor vereisen met er bovenop simulatie- en communicatiemogelijkheden.

 

NC-programmasimulatie op 3D-machinemodellen

Elimineer kostbare programmeerfouten en versnel het opstarten van nieuwe programma’s met een gebruiksvriendelijke en prijsvriendelijke oplossing voor het simuleren van jouw CNC-machines.

 

Andere CIMCO-toepassingen vind je terug op de website van CIMCO: https://www.cimco.com/software/

Software for creative makers by creative makers

Carveco biedt een scala aan creatieve ontwerpsoftware aan om je te helpen artistieke producten te verwezenlijken op jouw CNC-machine.

De gebruiksvriendelijke maar zeer krachtige softwaretools van Carveco geven beletteraars (signmakers), houtbewerkers, graveurs, juweliers en talloze andere professionele creatievelingen de vrijheid om 2D- of 3D-producten van hoge kwaliteit te ontwerpen en te vervaardigen sneller dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Er zijn drie versies van Carveco software:

Carveco Maker
Snel te leren en eenvoudig te gebruiken, de krachtige ontwerp- en productiefuncties in Carveco Maker zullen jouw CNC een boost geven. Ideaal voor kleine bedrijven of hobbyisten die hun eerste stap willen zetten in het maken van fantastische gepersonaliseerde producten.

Carveco Maker PLUS
Carveco Maker Plus bouwt voort op de functionaliteit van Carveco Maker en biedt je extra productiegerichte tools en inleidende 3D ontwerpfuncties, gericht op het verhogen van de output, het bereik en de efficiëntie van jouw productiebedrijf.

Carveco
Het premium ontwerp- en productiepakket; Carveco heeft toonaangevende 3D ontwerptools gecombineerd met formidabele productiefuncties met dezelfde gebruiksvriendelijke aanpak, voor een enorme verscheidenheid aan creatieve toepassingen.

De Maker-versie is bedoelde voor hobbyisten. Arkance Systems biedt enkel Maker Plus en Carveco aan, maar kan wel instaan voor installatie, opleiding, consultancy en postprocessoren.
 


Software

Fusion 360

Fusion 360 is een cloud-gebaseerd 3D modeling, CAD, CAM, CAE en PCB software platform voor productontwerp en productie. Het verenigt ontwerp, engineering, elektronica en productie in één softwareplatform. Breng ontwerp, engineering en productie onder in één platform. Maak een einde aan een onsamenhangend productontwikkelingsproces. Met één, uniform platform worden de stappen in jouw workflow vereenvoudigd. Met de Fusion 360 Extensions kan je geavanceerde ontwerp- en productietechnologieën ontsluiten in Fusion 360. Door deze extensies ontwikkel je betere producten door geavanceerde mogelijkheden en via verbeterde workflows, afgestemd op uw behoeften in één enkel platform.

Opleidingen

Opleiding Enscape 3D voor Revit

Deze cursus biedt een diepgaande verkenning van Enscape, een krachtige tool die naadloos geïntegreerd is met Revit. Gedurende deze training dompelen we ons onder in de verschillende facetten van Enscape en ontdekken we hoe deze software uw ontwerpvisualisaties naar nieuwe hoogten kan tillen.
Opleiding Revit meetstaatextractie

C3Admin met MS-Office is ongetwijfeld de meest toegepaste werkmethodiek in Vlaanderen voor bestekken en meetstaten met Word en Excel, en ondertussen is BIM-met-Revit bij architectuur en constructie in Vlaanderen absoluut de meest toegepaste BIM-methodiek.  De virtuele gebouwmodellen met Revit worden steeds gedetailleerder uitgewerkt, en sedert halfweg 2014 werd al het nodige voorbereid om alle te meten objecten en materialen van de bestek-codering te voorzien om zo volautomatisch uitstekende meetstaat-tabellen met codering van de lastenboeken automatisch mee op te bouwen
Opleiding Bestek & Meetstaat

Op deze tweedaagse cursus wordt via het praktisch uitwerken van een bestek & meetstaat onze C3A-werkmethodes en technieken bij het geïntegreerd gebruik van Word en Excel in detail doorgenomen.
Opleiding Enscape 3D voor SketchUp Pro

Deze cursus biedt een diepgaande verkenning van Enscape, een krachtige tool die naadloos geïntegreerd is met SketchUp Pro. Gedurende deze training dompelen we ons onder in de verschillende facetten van Enscape en ontdekken we hoe deze software uw ontwerpvisualisaties naar nieuwe hoogten kan tillen.
Opleiding SketchUp

Verken de grenzeloze mogelijkheden van SketchUp Pro tijdens onze tweedaagse cursus die op maat is gemaakt om beginners te ondersteunen en ervaren gebruikers naar een hoger niveau te tillen. Deze intensieve training dekt alle hoeken van SketchUp Pro, waardoor je een grondige vaardigheid ontwikkelt in deze geavanceerde 3D-ontwerpsoftware.
Opleiding Navisworks Manage

De Navisworks Manage basistraining is ontworpen voor tekenaars/ontwerpers, ingenieurs en architecten die de basisconcepten van de software onder de knie willen krijgen.
Opleiding Fusion 360 CAD (basis)

Fusion 360 is een softwareplatform in de cloud dat onder andere 3D Ontwerp, Engineering, Electronics en CAM combineert in één toepassing. Tijdens deze driedaagse basisopleiding leggen we de focus op het CAD of Design luik van Fusion 360, overlopen we de theorie en maken we samen praktijkoefeningen over het ontwerpen in Fusion 360.  
Opleiding PowerShape

Fusion 360 met PowerShape CAD-software voor productie combineert oppervlakte-, solid- en mesh-modellering om mallen, matrijzen en andere complexe onderdelen voor te bereiden voor productie. Inclusief toegang tot Fusion 360 en Fusion 360 Team. Tijdens deze opleiding leer je aan de hand van allerlei voorbeelden uit de mechanische sector 3D-modellen in PowerShape te tekenen en aan te passen.
Opleiding InfraWorks

InfraWorks-software voor conceptueel ontwerpen helpt je bij het modelleren en begrijpen van ontwerpprojecten in hun context. Deze tweedaagse basisopleiding is bedoeld voor ontwerpers in voorstudie die hun modellen makkelijk moeten kunnen presenteren aan alle stakeholders of op infoavonden voor een publieke aanbesteding.
Opleiding AutoCAD (LT) (Basic/Advanced)

AutoCAD is software voor computer-aided design (CAD) waarmee industriële tekenaars, elektriciens, architecten, ingenieurs en bouwvakkers nauwkeurige 2D- en 3D-tekeningen kunnen maken en gemakkelijk bestanden kunnen uitwisselen in DWG-formaat. Sneller werken met gespecialiseerde toolsets! AutoCAD bevat nu industrie-specifieke functies en slimme objecten voor architectuur, werktuigbouwkunde, elektrisch ontwerp en nog veel meer. Deze toolsets lichten we toe in onze aanvullende industrie-specifieke opleidingen.

Oplossingen

BIM Adoption Plan

Samen effenen we het pad naar BIM voor jouw workflow en processen via een BIM Adoption Plan. Na een audit geven we ons advies voor een perfecte oplossing voor jouw workflow en zo leer je op een eenvoudige manier om efficiënt te 'bimmen'. De integratie van nieuwe BIM-technologieën in jouw workflow is essentieel voor alle werkzaamheden. Naast de vele voordelen, zoals nauwkeurigheid, betere samenwerking en communicatie, worden jouw teams verenigd rond de hoeksteen van het project. Laat je begeleiden door Arkance Systems om de keuze van de software die het beste bij jouw bouwprojecten past te vereenvoudigen. Kies voor ons BIM Adoption Plan.
BIM Object Creation

Alle BIM-objecten kan je eenvoudig beheren en rangschikken in een BIM Object Library. Deze bibliotheek zorgt voor een handig overzicht en een optimalisatie van jouw Digital MockUps (DMU). Voor de creatie van een BIM Object Library gaan we zorgvuldig te werk, waarbij we rekening houden met jouw persoonlijke noden, de technische specificaties van de objecten en de registers van uw betrokken leveranciers.
Custom Development

Ons team ontwerpt applicaties of plugins om de functionaliteiten van software aan te passen, te verbeteren of te verrijken en daar zijn we best fier op! Zo zijn de applicaties en/of plug-ins perfect aangepast aan jouw behoeften en vergemakkelijken ze de dagelijkse taken van al jouw medewerkers. Het team vult de Autodesk en Trimble-softwareoplossingen aan met applicaties of plug-ins zodat je deze software beter en efficiënter kan gebruiken. Daarnaast bieden ze ook maatwerkoplossingen die onze ontwerpers specifiek op verzoek van onze klanten ontwikkelen. Arkance Systems behoort tot het internationale Autodesk Developer Network. Dit is zowel een erkenning van onze vaardigheden als een garantie voor onze klanten om een contactpersoon te hebben die over strategische informatie beschikt ruim voordat deze openbaar wordt gemaakt.
Business Process Review

Verlopen je processen al jarenlang op dezelfde manier? Misschien haal je hierdoor niet het maximum uit jouw mogelijkheden. Laat ons jouw bedrijfsprocessen analyseren en je de beste mogelijke bijsturingen adviseren. Onze Business Process Review garandeert een betere efficiëntie voor jou en jouw medewerkers. De Business Process Review omvat een diepgaande evaluatie van je huidige processen en een meer diepgaande evaluatie van jouw behoeften. Onze experts helpen je mogelijke risico's te identificeren bij het opstarten van een nieuw proces of systeem. We geven je ook een nauwkeurige indicatie van de kosten, zodat je realistische verwachtingen kunt stellen van een project voordat het begint.
Consultancy

In de snel veranderende wereld van Information Technology is een goede raad vaak goud waard. Wanneer je twijfelt of je nog steeds het maximum uit jouw capaciteiten haalt, kan je rekenen op de expertise van Arkance Systems voor een bedrijfsanalyse en advies om aanpassingen door te voeren. In een steeds complexer wordende IT-omgeving is het voor een organisatie niet altijd evident om de controle te behouden op de IT-infrastructuur en haar specifieke aspecten. Hoewel deze systemen laagdrempeliger worden en minder onderhoud vergen, is er een minimale monitoring noodzakelijk om bepaalde problemen (performance, dropout, etc…) te vermijden.
Flex Service

Flex Service: de eenvoudigste en meest flexibele manier van support. Arkance Systems staat garant voor een dienstverlening op maat. Met ‘Flex Service’ verzekeren we je van een oplossingsgerichte SERVICE op een FLEXIBELE manier. Hierbij koop je Flex Uren en gebruik je deze voor diensten als Remote Support, On-site Support, Installaties, Consultancy en zelfs Opleidingen.
Learning & Training

Haal het beste uit jezelf! Onze opleidingen zijn gericht op elk type gebruiker, of ze nu beginner zijn of van gevorderd niveau. Wij bieden algemene opleidingen aan die zich richten op de belangrijkste functies van de software-oplossing. Onze geavanceerde opleidingen gaan dieper in op deze basisfuncties en leren je om deze deskundiger en grondiger gebruiken. We combineren bovendien theorie met praktische oefeningen.
Software License Management

De bewuste controle over het aantal gebruikte softwarelicenties heeft een grote invloed op de efficiëntie van een onderneming. Dit aspect wordt helaas onderschat, wat soms tot onaangename gevolgen kan leiden. Wij leren je om jouw licenties beter te beheren. Met een volledige kennis en controle over de software die jouw onderneming gebruikt, kan je de mogelijkheden ervan beter benutten en omzetten naar winstgevende projecten. Arkance Systems biedt je een licentiebeheerdienst om het gebruik van je softwarelicenties te optimaliseren en de kosten te beheren.
Technical Support

Heb je je al afgevraagd wat een uurtje downtime jouw organisatie kan kosten? Wat zouden de gevolgen zijn mocht je jouw deadlines niet halen? Blijf niet met deze vragen zitten, maar contacteer ons voor deskundig advies. Onze Technical Support Service staat klaar voor jou.

Klantenervaringen


Aiko: WZC Ter Caele – Evergem

Aiko en WZC Ter Caele slaagden erin de uitdaging aan te gaan om een compact, flexibel en duurzaam gebouw te ontwerpen in Evergem, waarbij beperkte ruimte en strenge stedenbouwkundige eisen werden overwonnen. De naadloze integratie van Building Information Modeling (BIM) speelde een essentiële rol bij het stroomlijnen van werkprocessen, het minimaliseren van fouten en het bereiken van architectonische uitmuntendheid.
ABETEC | Efficiëntere bouwprocessen met de focus op duurzaamheid

ABETEC, een architecten- en ingenieursbureau uit Zele, is een dienstverlener voor duurzame totaaloplossingen in de bouwsector. De digitale oplossingen van Autodesk en de expertise van Arkance Systems zorgen ervoor dat ABETEC garant staat voor het afleveren van kwalitatieve totaalprojecten.
BuildUp | Revit & Metal Framing

Digitalisering van werkvoorbereiding zorgt voor perfecte eindresultaten van offsite bouwontwerpen.
SML Groep | Revit BIM

Belangrijke bouwprojecten van betere kwaliteit en duurzaamheid dankzij Revit, de BIM-database van Autodesk.
Orfit Industries | Fusion 360 Manage

Efficiënt projectbeheer en gestroomlijnde processen dankzij Fusion 360 Manage.
SBE | Renovatie van de Royerssluis

Renovatie van de Royerssluis via één volledig geïntegreerd 3D BIM-model.
Elia | Beter teamwork dankzij digitalisatie

Beter teamwork dankzij digitalisatie en optimalisatie van werkprocessen en databeheer.
VAMAC | PowerMill als leidraad om alles in templates en macro’s te gieten

Dankzij hun digitale transitie kan VAMAC nu beantwoorden aan de grote vraag van hun voornaamste afnemers uit de medische en tandheelkundige sector.
KSD | FeatureCAM als eerste stap voor studenten naar de CNC- en CAM-industrie

FeatureCAM is zowel geschikt voor beginners, die al met een paar muisklikken aan de slag kunnen, als laatstejaars die meer complexere onderdelen fabriceren.
ProScan | PowerShape als beste tool om de technologie omtrent dentale toepassingen te moderniseren

Dankzij hun digitale transitie kunnen ze nu zowat 'alles' wat op een implantaat gedragen wordt, vlot ontwikkelen en bewerken, eerst in dentale software en vervolgens in PowerShape.

Contacteer ons


Vul dit formulier in en wij nemen contact op met u .

Fout: Contact formulier niet gevonden.