Architectuur


Bouw en Architectuur omarmen het digitale tijdperk. Nieuwe technologieën, workflows en applicaties bieden veelbelovende kansen, maar ook uitdagingen. De rol van de architect is aan het evolueren in het BIM-proces; waar de architect vroeger echt een leidende rol had, verschuift dit steeds meer naar een adviserende positie. Wij zorgen ervoor dat je steeds een stap voor blijft op de twijfelaars.

Breng jouw architecturale ontwerpen tot leven

Arkance Systems heeft een visie over hoe nieuwe technologieën een winstgevende en veerkrachtige ontwerpomgeving kunnen opleveren. Dankzij onze moderne oplossingen kan je jouw ontwerpen vlotter en nauwkeuriger voltooien in een vertrouwde omgeving.

Met alle bijkomende wetten en regelgeving wordt het modelleren steeds moeilijker. Daarnaast wordt duurzamer bouwen steeds belangrijker en is rekening houden met energievraagstukken inmiddels een must. 

Architectenbureaus helpen met de volgende stap

Al meer dan 30 jaar helpen we architectenbureaus met het zetten van nieuwe stappen. Voor veel organisaties was de stap naar 3D van grote impact, maar intussen is iedereen hieraan gewend. Nu is het momentum om verder te kijken, zodat jouw organisatie haar plekje kan behouden in de markt en mee evolueren in samenwerking via BIM-projecten. 

Door een overvloed aan projecten en deadlines heeft zo’n evolutie niet altijd een hoge prioriteit. Toch is het belangrijk om te kijken waar efficiëntie te behalen valt. Stel je maar voor dat je op een gegeven moment niet meer meekunt met de markt of het lastiger wordt om te voldoen aan de kwaliteitseisen van een opdrachtgever. Daarnaast is het rekruteren van het juiste personeel ook een belangrijke factor. Wie investeert in ontwikkeling en opleiding is meteen een aantrekkelijkere werkgever. 

Wanneer we denken aan optimalisering en evolutie, komen we snel bij technische oplossingen. Hier valt inderdaad veel winst mee te behalen, zoals met het automatiseren van handelingen. Onze ervaring leert ons echter dat een pure focus op techniek en technologie niet het gewenste resultaat oplevert. Door onze unieke aanpak komen mensen, technologie én processen samen. 

Samenwerken in de Cloud 

Een effectieve en efficiënte manier om samen te werken is de  Autodesk Construction Cloud. Verbind meerdere bouwpartners met relevante projectgegevens in elke bouwfase en behoud voortdurend controle over het project.  

Hierin beschik je steeds over correcte projectinformatie en voorkom je miscommunicatie. Met de Autodesk Construction Cloud verbind je processen, teams en datagegevens. 

Lees er meer over op de pagina van Autodesk Construction Cloud.

Autodesk Construction Cloud
Verbind bouwpartners met relevante projectgegevens in elke bouwfase.

Geautomatiseerd modelleren

Om ontwerpprocessen te versnellen, gaan we steeds meer richting automatisering.  

Het ondersteunt de manier waarop we ontwerpen en bouwen. Bovendien worden algoritmes steeds vaker gebruikt in onze ontwerpprocessen. Het inzetten op automatisatie van routines tijdens de workflows is een mooie eerste stap. 


Software

AEC Collection

De AEC Collection is een complete set van CAD en BIM-software, om te voldoen aan alle behoeften voor ontwerp en creatie van bouwprojecten. Het geeft de actoren van een project, van architectuur tot civiele techniek, toegang tot alle modelleringssoftware die nodig is voor elk van de fasen: van het eerste ontwerp tot de constructie. AutoCAD, Revit, Civil 3D, InfraWorks, Navisworks, ReCap Pro en nog toepassingen in één collectie Complete oplossing voor de creatie van allerhande bouwprojecten Geschikt voor alle fasen van het bouwproces Zet de stap naar BIM!
Revit LT

Met Revit LT heb je een BIM-applicatie die gereedschappen biedt om bouwkundige, constructieve en installatietechnische 3D-modellen, tekeningen en documenten te produceren. Werken volgens de BIM-methodiek bespaart je niet alleen tijd, maar voorkom je ook kostbare fouten. Eén model om alle tekeningen en documenten te genereren Eenvoudig wijzigingen doorvoeren en zo veel tijd besparen Snel en eenvoudig onderdelen wijzigen (parametrische bouwdelen) Eenvoudig lijsten, overzichten en controledocumenten creëren Naadloze koppelingen met Revit, AutoCAD, NavisWorks en andere (Autodesk) applicaties

Oplossingen

BIM Adoption Plan

Samen effenen we het pad naar BIM voor jouw workflow en processen via een BIM Adoption Plan. Na een audit geven we ons advies voor een perfecte oplossing voor jouw workflow en zo leer je op een eenvoudige manier om efficiënt te 'bimmen'. De integratie van nieuwe BIM-technologieën in jouw workflow is essentieel voor alle werkzaamheden. Naast de vele voordelen, zoals nauwkeurigheid, betere samenwerking en communicatie, worden jouw teams verenigd rond de hoeksteen van het project. Laat je begeleiden door Arkance Systems om de keuze van de software die het beste bij jouw bouwprojecten past te vereenvoudigen. Kies voor ons BIM Adoption Plan.
BIM Object Creation

Alle BIM-objecten kan je eenvoudig beheren en rangschikken in een BIM Object Library. Deze bibliotheek zorgt voor een handig overzicht en een optimalisatie van jouw Digital MockUps (DMU). Voor de creatie van een BIM Object Library gaan we zorgvuldig te werk, waarbij we rekening houden met jouw persoonlijke noden, de technische specificaties van de objecten en de registers van uw betrokken leveranciers.

Klantenervaringen


Aiko: WZC Ter Caele – Evergem

Aiko en WZC Ter Caele slaagden erin de uitdaging aan te gaan om een compact, flexibel en duurzaam gebouw te ontwerpen in Evergem, waarbij beperkte ruimte en strenge stedenbouwkundige eisen werden overwonnen. De naadloze integratie van Building Information Modeling (BIM) speelde een essentiële rol bij het stroomlijnen van werkprocessen, het minimaliseren van fouten en het bereiken van architectonische uitmuntendheid.
ABETEC | Efficiëntere bouwprocessen met de focus op duurzaamheid

ABETEC, een architecten- en ingenieursbureau uit Zele, is een dienstverlener voor duurzame totaaloplossingen in de bouwsector. De digitale oplossingen van Autodesk en de expertise van Arkance Systems zorgen ervoor dat ABETEC garant staat voor het afleveren van kwalitatieve totaalprojecten.
BuildUp | Revit & Metal Framing

Digitalisering van werkvoorbereiding zorgt voor perfecte eindresultaten van offsite bouwontwerpen.
SML Groep | Revit BIM

Belangrijke bouwprojecten van betere kwaliteit en duurzaamheid dankzij Revit, de BIM-database van Autodesk.
Orfit Industries | Fusion 360 Manage

Efficiënt projectbeheer en gestroomlijnde processen dankzij Fusion 360 Manage.
SBE | Renovatie van de Royerssluis

Renovatie van de Royerssluis via één volledig geïntegreerd 3D BIM-model.
Elia | Beter teamwork dankzij digitalisatie

Beter teamwork dankzij digitalisatie en optimalisatie van werkprocessen en databeheer.
VAMAC | PowerMill als leidraad om alles in templates en macro’s te gieten

Dankzij hun digitale transitie kan VAMAC nu beantwoorden aan de grote vraag van hun voornaamste afnemers uit de medische en tandheelkundige sector.
KSD | FeatureCAM als eerste stap voor studenten naar de CNC- en CAM-industrie

FeatureCAM is zowel geschikt voor beginners, die al met een paar muisklikken aan de slag kunnen, als laatstejaars die meer complexere onderdelen fabriceren.
ProScan | PowerShape als beste tool om de technologie omtrent dentale toepassingen te moderniseren

Dankzij hun digitale transitie kunnen ze nu zowat 'alles' wat op een implantaat gedragen wordt, vlot ontwikkelen en bewerken, eerst in dentale software en vervolgens in PowerShape.

Contacteer ons


Vul dit formulier in en wij nemen contact op met u .

Fout: Contact formulier niet gevonden.