PLM en PDM


PDM (Product Data Management) en PLM (Product Lifecycle Management) bieden dé oplossing om documenten en gegevens te structureren en de bijhorende processen te beheersen. Zowel bij kleine implementaties als grote projecten zorgt goed databeheer voor een efficiënte engineeringsafdeling.

Simuleer, anticipeer en optimaliseer van ontwerp tot recyclage 

Bent u nog in staat om de juiste versie van uw document terug te vinden? Weet u welke revisie van een tekening is vrijgegeven? Hoe zorgt u dat andere afdelingen kunnen gebruik maken van uw engineeringsdata? 

Arkance Systems beschikt over de juiste knowhow en krachtige datamanagementsoftware die afgestemd zijn op zowat alle ontwerpapplicaties. Zo beheert en beheerst u uw engineeringsdata op de meest efficiënte manier. 

 • Beheer de levenscyclus van uw product
 • Data beheren met Autodesk Vault
 • Data beheersen met Fusion 360 Manage
 • Vault PLM als schakel tussen Vault en Fusion 360 Manage

Beheer de levenscyclus van uw product

PLM bestrijkt de hele levenscyclus van een product en streeft om elke fase efficiënter te maken. PDM is, naast het CRM-gebeuren, CAD-ontwerp en ERP-systeem, een belangrijk onderdeel van deze cyclus.

PLM start bij de ideevorming en projectplanning en loopt tot en met het onderhoud, ontmanteling en recyclage. Het pakt het veel voorkomende inefficiënties aan, zoals knelpunten in processen, werken in bubbels en het onvoldoende delen van gegevens.

Processen versterken met PLM én PDM

Door een goede wisselwerking tussen PLM en PDM te hanteren tijdens de ontwikkeling, zijn de gegevens, het proces en de betrokken mensen allemaal beter met elkaar verbonden, waardoor de samenwerking verbetert en je meer controle krijgt.

PDM legt al je ontwerp- en productgegevens vast en organiseert ze tegen lagere kosten. Het verbetert het engineeringproces, zodat je sneller producten kunt leveren. PDM zorgt ervoor dat je over één enkele bron van waarheid beschikt: het zorgt voor al jouw ontwerpen en stuklijsten, in één systeem!

Autodesk Vault als veilige kluis voor beheer van alle gegevens

In Autodesk Vault kan je zowel de productgegevens als de levenscyclus van die producten beheren. Het integreert zich met meer dan 30 verschillende Autodesk ontwerptools. Vault kan alles wat je maakt begrijpen, samenstellen en verzamelen, zowel engineering- en ontwerpgegevens als andere documentatie.

Ontwerpers kunnen met Vault inchecken, uitchecken en de status van hun werk eenvoudig veranderen. Het vloeit vlot samen in het ontwerpgereedschap dat ze gebruiken, dus het maakt niet uit of ze in Inventor, AutoCAD, Revit of andere software werken, Vault is er altijd bij om alle gegevens te beheren.

Autodesk Vault als stimulans voor betere samenwerking

Hogere productiviteit door samenwerking op meerdere sites
PDM met Vault voldoet aan de eisen van zowel kleine als grote teams. Toegankelijk van overal ter wereld, kan ingenieurs- en ontwerpwerk 24/7 gebeuren. Werk vanuit dezelfde bestanden zonder te overschrijven en werk gemakkelijk samen met je team op meerdere locaties, wereldwijd.

Werk nauwer samen met extere partijen
Met Vault vormen firewalls niet langer een barrière. Werk effectief en veilig samen met klanten, leveranciers, en onderaannemers. Via instellingen bepaal je zelf welke gegevens mensen kunnen inzien en bewerken op basis van hun rollen en de projecten waartoe ze behoren. Krijg versiebeheer en traceerbaarheid terwijl je gegevens deelt en samenwerkt aan ontwerpen.

Autodesk Vault als booster voor een hogere productiviteit

Maak gebruik van bestaande ontwerpen
Met hulpmiddelen als Copy Design in Vault hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen met nieuwe ontwerpen. Neem gemeenschappelijke componenten uit bestaand werk en kopieer ze over. Werk tekeningen, titels en blokken bij, en voor je het weet is alles klaar voor review.

Meer ontwerptijd dankzij Task Automation
Minimaliseer de noodzaak van handmatig en repeterend werk. Via de automation engine van Vault kun je PDF-publicatie automatiseren, en eveneens andere taken zoals batch plotten, gegevensoverdracht en conversie van bestandstypes.

Fusion 360 Manage als waterdicht PLM-platform

Fusion 360 Manage is hét platform voor Product Lifecycle Management dat jouw mensen, processen en gegevens over afdelingen en regio’s heen met elkaar verbindt. Het geeft je de flexibiliteit om vandaag te beginnen en morgen uit te breiden met PLM dat zich aan je bedrijf aanpast.

PLM, altijd en overal toegankelijk
De voordelen van Fusion 360 Manage zijn legio. De hele organisatie heeft vanuit elke browser een veilige toegang tot het PLM-platform. Dure consultancy, extra IT-infrastructuur of VPN hoeven niet en installaties of updates zijn niet van toepassing. Fusion 360 Manage integreert je bedrijfssystemen via een open API.

Eenvoudig configureerbare PLM
Fusion 360 Manage helpt je kritieke bedrijfsprocessen te standaardiseren. Het wordt geleverd met essentiële PLM apps en tientallen gespecialiseerde processen zonder extra kosten. In plaats van helemaal opnieuw te beginnen, bevat elke app out of the box workflows die je gemakkelijk aan je behoeften kunt aanpassen.

Vault PLM combineert Vault Professional met Fusion 360 Manage voor efficiënte samenwerking via PLM.

Beheer zelf je gegevens en processen, breid ze uit naar andere bedrijfssytemen en neem de controle over de levenscyclus van je product. Hierdoor breng je producten niet alleen beter, maar ook sneller op de markt.

 • Product Data Management
  Productiviteit verhogen met een gecentraliseerd gegevensbeheer. Hergebruik ontwerpen, beheer revisies en verminder fouten.
 • New Product Development
  Configureer zelf projectsjablonen en standaardiseer alle fasegerichte mijlpalen en taken per productlijn, team of rol.
 • Change Management
  Indienen van wijzigingsverzoeken en veranderingsopdrachten, alles opvolgen en goedkeuren.
 • Quality Management
  Automatiseer kwaliteitsworkflows en volg ze op. Wijzigingen analyseren en registreren om problemen te voorkomen.
 • Bill Of Material Management
  Beheer, visualiseer en deel actuele BOM informatie in real time met je hele organisatie.
 • Samenwerken met leveranciers
  Blijf 24/7 verbonden met de wereldwijde supply chain, met informatie voor offertes, inkoop en leveranciersbeheer.

Software

Fusion 360

Fusion 360 is een cloud-gebaseerd 3D modeling, CAD, CAM, CAE en PCB software platform voor productontwerp en productie. Het verenigt ontwerp, engineering, elektronica en productie in één softwareplatform. Breng ontwerp, engineering en productie onder in één platform. Maak een einde aan een onsamenhangend productontwikkelingsproces. Met één, uniform platform worden de stappen in jouw workflow vereenvoudigd. Met de Fusion 360 Extensions kan je geavanceerde ontwerp- en productietechnologieën ontsluiten in Fusion 360. Door deze extensies ontwikkel je betere producten door geavanceerde mogelijkheden en via verbeterde workflows, afgestemd op uw behoeften in één enkel platform.

Opleidingen

Opleiding Enscape 3D voor Revit

Deze cursus biedt een diepgaande verkenning van Enscape, een krachtige tool die naadloos geïntegreerd is met Revit. Gedurende deze training dompelen we ons onder in de verschillende facetten van Enscape en ontdekken we hoe deze software uw ontwerpvisualisaties naar nieuwe hoogten kan tillen.
Opleiding Revit meetstaatextractie

C3Admin met MS-Office is ongetwijfeld de meest toegepaste werkmethodiek in Vlaanderen voor bestekken en meetstaten met Word en Excel, en ondertussen is BIM-met-Revit bij architectuur en constructie in Vlaanderen absoluut de meest toegepaste BIM-methodiek.  De virtuele gebouwmodellen met Revit worden steeds gedetailleerder uitgewerkt, en sedert halfweg 2014 werd al het nodige voorbereid om alle te meten objecten en materialen van de bestek-codering te voorzien om zo volautomatisch uitstekende meetstaat-tabellen met codering van de lastenboeken automatisch mee op te bouwen
Opleiding Bestek & Meetstaat

Op deze tweedaagse cursus wordt via het praktisch uitwerken van een bestek & meetstaat onze C3A-werkmethodes en technieken bij het geïntegreerd gebruik van Word en Excel in detail doorgenomen.
Opleiding Enscape 3D voor SketchUp Pro

Deze cursus biedt een diepgaande verkenning van Enscape, een krachtige tool die naadloos geïntegreerd is met SketchUp Pro. Gedurende deze training dompelen we ons onder in de verschillende facetten van Enscape en ontdekken we hoe deze software uw ontwerpvisualisaties naar nieuwe hoogten kan tillen.
Opleiding SketchUp

Verken de grenzeloze mogelijkheden van SketchUp Pro tijdens onze tweedaagse cursus die op maat is gemaakt om beginners te ondersteunen en ervaren gebruikers naar een hoger niveau te tillen. Deze intensieve training dekt alle hoeken van SketchUp Pro, waardoor je een grondige vaardigheid ontwikkelt in deze geavanceerde 3D-ontwerpsoftware.
Opleiding Navisworks Manage

De Navisworks Manage basistraining is ontworpen voor tekenaars/ontwerpers, ingenieurs en architecten die de basisconcepten van de software onder de knie willen krijgen.
Opleiding Fusion 360 CAD (basis)

Fusion 360 is een softwareplatform in de cloud dat onder andere 3D Ontwerp, Engineering, Electronics en CAM combineert in één toepassing. Tijdens deze driedaagse basisopleiding leggen we de focus op het CAD of Design luik van Fusion 360, overlopen we de theorie en maken we samen praktijkoefeningen over het ontwerpen in Fusion 360.  
Opleiding PowerShape

Fusion 360 met PowerShape CAD-software voor productie combineert oppervlakte-, solid- en mesh-modellering om mallen, matrijzen en andere complexe onderdelen voor te bereiden voor productie. Inclusief toegang tot Fusion 360 en Fusion 360 Team. Tijdens deze opleiding leer je aan de hand van allerlei voorbeelden uit de mechanische sector 3D-modellen in PowerShape te tekenen en aan te passen.
Opleiding InfraWorks

InfraWorks-software voor conceptueel ontwerpen helpt je bij het modelleren en begrijpen van ontwerpprojecten in hun context. Deze tweedaagse basisopleiding is bedoeld voor ontwerpers in voorstudie die hun modellen makkelijk moeten kunnen presenteren aan alle stakeholders of op infoavonden voor een publieke aanbesteding.
Opleiding AutoCAD (LT) (Basic/Advanced)

AutoCAD is software voor computer-aided design (CAD) waarmee industriële tekenaars, elektriciens, architecten, ingenieurs en bouwvakkers nauwkeurige 2D- en 3D-tekeningen kunnen maken en gemakkelijk bestanden kunnen uitwisselen in DWG-formaat. Sneller werken met gespecialiseerde toolsets! AutoCAD bevat nu industrie-specifieke functies en slimme objecten voor architectuur, werktuigbouwkunde, elektrisch ontwerp en nog veel meer. Deze toolsets lichten we toe in onze aanvullende industrie-specifieke opleidingen.

Oplossingen

BIM Adoption Plan

Samen effenen we het pad naar BIM voor jouw workflow en processen via een BIM Adoption Plan. Na een audit geven we ons advies voor een perfecte oplossing voor jouw workflow en zo leer je op een eenvoudige manier om efficiënt te 'bimmen'. De integratie van nieuwe BIM-technologieën in jouw workflow is essentieel voor alle werkzaamheden. Naast de vele voordelen, zoals nauwkeurigheid, betere samenwerking en communicatie, worden jouw teams verenigd rond de hoeksteen van het project. Laat je begeleiden door Arkance Systems om de keuze van de software die het beste bij jouw bouwprojecten past te vereenvoudigen. Kies voor ons BIM Adoption Plan.
BIM Object Creation

Alle BIM-objecten kan je eenvoudig beheren en rangschikken in een BIM Object Library. Deze bibliotheek zorgt voor een handig overzicht en een optimalisatie van jouw Digital MockUps (DMU). Voor de creatie van een BIM Object Library gaan we zorgvuldig te werk, waarbij we rekening houden met jouw persoonlijke noden, de technische specificaties van de objecten en de registers van uw betrokken leveranciers.
Custom Development

Ons team ontwerpt applicaties of plugins om de functionaliteiten van software aan te passen, te verbeteren of te verrijken en daar zijn we best fier op! Zo zijn de applicaties en/of plug-ins perfect aangepast aan jouw behoeften en vergemakkelijken ze de dagelijkse taken van al jouw medewerkers. Het team vult de Autodesk en Trimble-softwareoplossingen aan met applicaties of plug-ins zodat je deze software beter en efficiënter kan gebruiken. Daarnaast bieden ze ook maatwerkoplossingen die onze ontwerpers specifiek op verzoek van onze klanten ontwikkelen. Arkance Systems behoort tot het internationale Autodesk Developer Network. Dit is zowel een erkenning van onze vaardigheden als een garantie voor onze klanten om een contactpersoon te hebben die over strategische informatie beschikt ruim voordat deze openbaar wordt gemaakt.
Business Process Review

Verlopen je processen al jarenlang op dezelfde manier? Misschien haal je hierdoor niet het maximum uit jouw mogelijkheden. Laat ons jouw bedrijfsprocessen analyseren en je de beste mogelijke bijsturingen adviseren. Onze Business Process Review garandeert een betere efficiëntie voor jou en jouw medewerkers. De Business Process Review omvat een diepgaande evaluatie van je huidige processen en een meer diepgaande evaluatie van jouw behoeften. Onze experts helpen je mogelijke risico's te identificeren bij het opstarten van een nieuw proces of systeem. We geven je ook een nauwkeurige indicatie van de kosten, zodat je realistische verwachtingen kunt stellen van een project voordat het begint.
Consultancy

In de snel veranderende wereld van Information Technology is een goede raad vaak goud waard. Wanneer je twijfelt of je nog steeds het maximum uit jouw capaciteiten haalt, kan je rekenen op de expertise van Arkance Systems voor een bedrijfsanalyse en advies om aanpassingen door te voeren. In een steeds complexer wordende IT-omgeving is het voor een organisatie niet altijd evident om de controle te behouden op de IT-infrastructuur en haar specifieke aspecten. Hoewel deze systemen laagdrempeliger worden en minder onderhoud vergen, is er een minimale monitoring noodzakelijk om bepaalde problemen (performance, dropout, etc…) te vermijden.
Flex Service

Flex Service: de eenvoudigste en meest flexibele manier van support. Arkance Systems staat garant voor een dienstverlening op maat. Met ‘Flex Service’ verzekeren we je van een oplossingsgerichte SERVICE op een FLEXIBELE manier. Hierbij koop je Flex Uren en gebruik je deze voor diensten als Remote Support, On-site Support, Installaties, Consultancy en zelfs Opleidingen.
Learning & Training

Haal het beste uit jezelf! Onze opleidingen zijn gericht op elk type gebruiker, of ze nu beginner zijn of van gevorderd niveau. Wij bieden algemene opleidingen aan die zich richten op de belangrijkste functies van de software-oplossing. Onze geavanceerde opleidingen gaan dieper in op deze basisfuncties en leren je om deze deskundiger en grondiger gebruiken. We combineren bovendien theorie met praktische oefeningen.
Software License Management

De bewuste controle over het aantal gebruikte softwarelicenties heeft een grote invloed op de efficiëntie van een onderneming. Dit aspect wordt helaas onderschat, wat soms tot onaangename gevolgen kan leiden. Wij leren je om jouw licenties beter te beheren. Met een volledige kennis en controle over de software die jouw onderneming gebruikt, kan je de mogelijkheden ervan beter benutten en omzetten naar winstgevende projecten. Arkance Systems biedt je een licentiebeheerdienst om het gebruik van je softwarelicenties te optimaliseren en de kosten te beheren.
Technical Support

Heb je je al afgevraagd wat een uurtje downtime jouw organisatie kan kosten? Wat zouden de gevolgen zijn mocht je jouw deadlines niet halen? Blijf niet met deze vragen zitten, maar contacteer ons voor deskundig advies. Onze Technical Support Service staat klaar voor jou.

Klantenervaringen


Aiko: WZC Ter Caele – Evergem

Aiko en WZC Ter Caele slaagden erin de uitdaging aan te gaan om een compact, flexibel en duurzaam gebouw te ontwerpen in Evergem, waarbij beperkte ruimte en strenge stedenbouwkundige eisen werden overwonnen. De naadloze integratie van Building Information Modeling (BIM) speelde een essentiële rol bij het stroomlijnen van werkprocessen, het minimaliseren van fouten en het bereiken van architectonische uitmuntendheid.
ABETEC | Efficiëntere bouwprocessen met de focus op duurzaamheid

ABETEC, een architecten- en ingenieursbureau uit Zele, is een dienstverlener voor duurzame totaaloplossingen in de bouwsector. De digitale oplossingen van Autodesk en de expertise van Arkance Systems zorgen ervoor dat ABETEC garant staat voor het afleveren van kwalitatieve totaalprojecten.
BuildUp | Revit & Metal Framing

Digitalisering van werkvoorbereiding zorgt voor perfecte eindresultaten van offsite bouwontwerpen.
SML Groep | Revit BIM

Belangrijke bouwprojecten van betere kwaliteit en duurzaamheid dankzij Revit, de BIM-database van Autodesk.
Orfit Industries | Fusion 360 Manage

Efficiënt projectbeheer en gestroomlijnde processen dankzij Fusion 360 Manage.
SBE | Renovatie van de Royerssluis

Renovatie van de Royerssluis via één volledig geïntegreerd 3D BIM-model.
Elia | Beter teamwork dankzij digitalisatie

Beter teamwork dankzij digitalisatie en optimalisatie van werkprocessen en databeheer.
VAMAC | PowerMill als leidraad om alles in templates en macro’s te gieten

Dankzij hun digitale transitie kan VAMAC nu beantwoorden aan de grote vraag van hun voornaamste afnemers uit de medische en tandheelkundige sector.
KSD | FeatureCAM als eerste stap voor studenten naar de CNC- en CAM-industrie

FeatureCAM is zowel geschikt voor beginners, die al met een paar muisklikken aan de slag kunnen, als laatstejaars die meer complexere onderdelen fabriceren.
ProScan | PowerShape als beste tool om de technologie omtrent dentale toepassingen te moderniseren

Dankzij hun digitale transitie kunnen ze nu zowat 'alles' wat op een implantaat gedragen wordt, vlot ontwikkelen en bewerken, eerst in dentale software en vervolgens in PowerShape.

Contacteer ons


Vul dit formulier in en wij nemen contact op met u .

Fout: Contact formulier niet gevonden.