ScaldoPack | FeatureCAM en drie postprocessoren voor freesmachines


03.11.2021

ScaldoPack uit Kortrijk is producent van geavanceerde verpakkingsmachines voor het spuiten, vullen en sluiten van ‘stand up pouches’ (stazakken of doypacks). Hun missie bestaat erin machines te leveren die de hoogste kwaliteit garanderen voor hun klanten met een minimum aan fouten. De combinatie van streven naar kwaliteit en geavanceerde mechatronica zorgt ervoor dat zij machines afleveren die repetitieve taken aan hoge snelheid kunnen uitvoeren.

FeatureCAM en drie postprocessoren voor freesmachines

ScaldoPack werd opgericht door Harald Saelens en zijn Duitse kameraad Henno Hensen. In de beginjaren combineerden ze het West-Vlaamse doorzettingsvermogen met de Deutsche Gründlichkeit. Zo programmeerden ze alles manueel om de juiste machineonderdelen zelf te frezen. Als een jonge start-up met een continue groei en door het grote aantal machinestukken, zocht ScaldoPack naar een oplossing om sneller aan de slag te kunnen.

Hierdoor kwamen ze bij FeatureCAM terecht. Met hulp van Arkance Systems kwam deze software snel op kruissnelheid, dankzij onder andere de juiste opleidingen en het instellen van drie postprocessoren voor de freesmachines. Via FeatureCAM verliep de programmatie sneller en betrouwbaarder. Ondertussen werkt ScaldoPack al vijf jaar met deze oplossing en volgen ze sporadisch een extra opleiding om met de nieuwste snufjes van FeatureCAM om te gaan.

Harald Saelens: “Dankzij de hulp van Arkance Systems konden we via FeatureCAM onze machine-onderdelen sneller produceren. In onze beginperiode waren we continu op zoek naar de juiste componenten om de best mogelijke machines samen te stellen voor onze klanten. Door de snelheid van FeatureCAM konden wij onze ideeën sneller in de praktijk omzetten. Ondertussen weten we welke onderdelen de beste zijn om in onze machines te verwerken. Hierdoor frezen we minder, besteden we meer uit en kopen de juiste onderdelen aan via derde partijen. We zijn Arkance Systems en het team van Jan Raes heel dankbaar. Op elk moment konden we op hen rekenen voor constructieve ondersteuning. Het is heel handig dat je hulp krijgt en opgeleid wordt door mensen die eveneens ervaring hebben met het frezen zelf.”

MEER INFORMATIE

ScaldoPack nv – Hospitaalweg 10a – 8510 Kortrijk

T: +32 56 49 94 98

harald@scaldopack.be https://www.scaldopack.com/nl/